26 / 04 / 2024

Kartepe Kent Meydanı'na kütüphane yapılıyor!

Kartepe Kent Meydanı'na kütüphane yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve hayırsever iş adamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız tarafından Kartepe'ye kütüphane ve cami inşa ediliyor...



Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve Hayırsever İşadamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız tarafından inşa ettirilen Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve Hayırsever İşadamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız'ın yaptırdığı Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi yapım çalışmaları sürüyor. Cami yapımını yakından takip eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte projedeki son durumu inceledi. 

Kartepe Kent Meydanı na kütüphane yapılıyor!

İNŞAAT ALANINDA İNCELEME

Yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, belediye başkan yardımcıları, Kartepe Kent Meydanı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Sabri Çakır ile birlikte inşaat alanında inceleme yaptılar. 

KİTAP OKUMA VE SOSYAL MERKEZ

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kartepe Belediye Başkanı Kocaman, “Kartepemizde gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin faydalanabileceği Kartepe Kent Kütüphanesi'nin plan proje ve inşaat çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Hem kitap okuma merkezi hem de sosyal mekan olarak hizmet verecek kütüphanemizde çeşitli eğitim programları ile genç kardeşimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere de yer vereceğiz” dedi. 

KENT MEYDANI CAMİİ VE KÜTÜPHANESİ

Kartepe Kent Meydanı Camii bodrum katı, zemin katı, mahfil katı olmak üzere üç kat şeklinde inşa ediliyor. Toplam ibadet alanı 2 bin 265 metrekare olarak planlandı. Zemin katta bulunan ibadet alanı; bin 375 metrekare, son cemaat alanı; 325 metrekare ve mahfil katı 565 metrekare alanda yapılacak. Caminin 3 bin 235 kapasitesi bulunuyor. Caminin toplam inşaat alanı 5 bin 250 metrekare. Bin 814 metrekareden oluşan bodrum katta; Çok Amaçlı Salon, Kütüphane, 10 adet derslik, teknik oda, imam Odası, kazan Dairesi, 3 adet depo, bay ve bayan şadırvan ve tuvaletlerden oluşacak. 2 bin 467 metrekareden oluşan zemin katta ibadet alanı, son cemaat ve ayakkabılık bölümü yer alacak. 967 metrekareden oluşan mahfil katta; ibadet alanı bulunacak. Kent Meydanı Camii; 2 minare, 1 adet büyük, 4 adet küçük, 6 adet yarım kubbeden oluşacak. Büyük Kubbesinin çapı 26 metrekare olacak. Ayrıca her katta engelsiz ulaşımını kolaylaştırmak için binada iki adet asasnsöy de bulunacak. Camii cephesinde yağmur suyunu kullanabilmesi için prekast cephe içlerine gizli yağmur suyu olukları yerleştirilerek, yağmur suları bodrum katta bulunan iki adet depoda biriktirilecek. Depolar da toplanan yağmur suları WC ve Peyzaj alanlarında kullanılacak. 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Balaban’dan Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi hakkında inşaat alanını ziyaret etti. 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe Kent Meydanı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Sabri Çakır’dan Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi temel atma töreninden bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar’a Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi'nin durumu hakkında bilgi aktardı. 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında Kartepe Belediyesi’nde Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi toplantısı düzenlendi.     

Kocaeli Kartepe'ye taziye ve kültür evi yapılacak!


Geri Dön