26 / 04 / 2024

Kaş Devlet Hastanesi'nin devri tamamlandı!

Kaş Devlet Hastanesi'nin devri tamamlandı!

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı 52 yataklı yeni Kaş Devlet Hastanesi'nin TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığı'na devri tamamlandı. 52 yataklı hastane, kısa süre sonra hizmet verecek.




Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı 52 yataklı yeni Kaş Devlet Hastanesi'nin  TOKİ  tarafından Sağlık Bakanlığı'na devri tamamlandı. 52 yataklı hastane, kısa süre sonra hizmet verecek.


Kaş Devlet hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Cahit Ülker, Kaş- Kalkan Karayolu üzerinde 2009 yılı Eylül ayında ihalesi yapılan 52 yataklı hastanenin yapımının bitirilip TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığı'na devrinin tamamlandığını açıkladı. Kısa süre sonra yeni hastanenin hizmete gireceğini açıklayan Başhekim Ülker, "Eski Kaş Devlet Hastanesi'nin fiziki yetersizlikleri nedeniyle 2009 yılında fiziki şartları ve teknik donanımı yeterli yeni bir hastanenin yapılması ihtiyacı gündeme gelmişti. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızca Kaş Kalkan yolu üzerine 52 yataklı yeni Kaş Devlet Hastanesi'nin yapılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede de Eylül 2009 tarihinde ihalesi yapılan yeni Kaş Devlet Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. 27 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen geçici kabul ile hastanemizin TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığı'na devri tamamlandı" dedi. 


İnşaatı tamamlanıp devri yapılan yeni hastaneye taşınma işlemlerine de başlandığını açıklaşan Ülker, "Hastanemiz, vatandaşlarımıza daha etkili, verimli, kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetini vermeye eskisinden daha da güçlü bir şekilde devam edecek" dedi.





Antalya Gündem


Geri Dön