26 / 04 / 2024

Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli Mart 2015'te hizmete açılacak!

Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli Mart 2015'te hizmete açılacak!

Kasımpaşa-Sütlüce bağlantısındaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak için yapımına başlanan Kasımpaşa- Sütlüce Tüneli çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 300 metre uzunluğundaki tünelin 2015 Mart ayında hizmete açılması bekleniyor...



Kasımpaşa-Sütlüce bağlantısındaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak için yapımına başlanan Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 300 metre uzunluğundaki tünelin 2015 Mart ayında hizmete açılması bekleniyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, inşasına başlanan Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli çalışmaları devam ediyor. Trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla yapımına başlanan tünel ile tek gidiş geliş olan yol, çift şeritli hale getirilecek. Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlköğretim Okulu önünde genişleyecek olan yol, Askeri Hastane'nin altından itibaren açılan tünelden ilerleyecek. Kulaksız Mezarlığı'nın altından geçerek Hasköy'e ulaşacak olan tünel, daha sonra çift şeritli yol olarak devam edecek. 


300 metre uzunluğundaki Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'nin ilk tüp açma çalışması geçtiğimiz günlerde tamamlanırken, ikinci tüp açma çalışmasının ise 10-15 gün içinde biteceği öğrenildi. Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'nin ardından bir başka tünelinde yapımına başlanmasıyla birlikte tünellerin toplam uzunluğu 2 bin 600 metre olurken, 3 bin 800 metrelik de bağlantı yollarına sahip olacak. Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte Karaköy istikametine giden vatandaşların Kasımpaşa'yı, Taksim'e gidenlerin ise Okmeydanı'nı dolaşmalarına gerek kalmayacak. Trafik yoğunluğunu rahatlatacak olan Kasımpaşa-Sütlüce 2015 Mart ayında tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.


Sabah 


Geri Dön