28 / 03 / 2024

Kasımpaşa-Sütlüce yolu Koç Holding'ten destek bekliyor!

Kasımpaşa-Sütlüce yolu Koç Holding'ten destek bekliyor!

İstanbul'da Koç Müzesi'nin de bulunduğu bölgede Kasımpaşa ile Sütlüce arasında inşa edilecek yol için Koç Grubu'ndan da 'finansal destek' bekleniyor



Ulaştırma Bakanlığı'nın, İstanbul'da Koç Müzesi'nin de bulunduğu bölgede Kasımpaşa ile Sütlüce arasında inşa edilecek yol için Koç Grubu'ndan da 'finansal destek' istediği belirtildi. 100 milyon liraya mal olacak yol için Rahmi Koç'un kararı bekleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı, istanbul'da Koç Müzesi'nin de bulunduğu bölgede Kasımpaşa ile Sütlüce arasında inşa edilecek 2x1 yol ve 600 metre uzunluğundaki tünel için Koç Grubu'ndan da 'mali destek' istedi. Grup, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un 'olur' vermesi halinde yolun finansmanına destek olacak.

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, yol yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Yurdun dört bir yanında duble yol çalışmaları yapan Bakanlık, İstanbul'da Kasımpaşa ile Sütlüce arasında inşa edilecek yol ve tünel için de kolları sıvadı. Ulaştırma Bakanlığı, Kasımpaşa ile Sütlüce arasında inşa edilecek 2x1 yol ve 500-600 metre uzunluğundaki tünel için Koç Grubu'ndan da 'mali destek' istedi.

KOÇ YÖNETİMİNİ AĞIRLADI
Ulaştırma Bakanlığı, geçen hafta Koç Grubunun üst düzey yöneticileriyle konu hakkında bir görüşme yaptı. Bakanlık, Koç yöneticilerine, Kasımpaşa ile Sütlüce arasında inşa edilecek yol için kamulaştırma, tünel ve inşaat çalışmaları için 100 milyon TL kaynağa ihtiyaç bulunduğunu, Koç Grubu'nun yolun yapımına mali destekte bulunmasının mümkün olup olmadığını sordu.

Rahmi Koç'a iletilecek

Koç yönetimi, Ulaştırma Bakanlığı'nı dinledi ve talebin değerlendirileceğini söyledi. Koç yönetimi bu yönetimi Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'a ileteceklerini de aktardı. Rahmi Koç'un 'olur' vermesi halinde Koç Grubu, yol için finansman desteğinde bulunacak.

Yolun maliyetini tünel inşaatı artırıyor

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, istanbul için bu yolun yapımının önemine işaret ederek, "Kamulaştırma ve tünel, ciddi bir kaynak gerektiriyor. Projenin yaşama geçirilmesi için çalışıyoruz" dedi. Kaynaklar, kamulaştırmaya ilişkin tutarla ilgili soru üzerine, "Bölgede geniş bir alanda kamulaştırma yapılacak. Henüz tutar belirlenmedi" açıklamasını yaptı.
Habertürk-Olcay Aydilek


Geri Dön