26 / 04 / 2024

Kastamonu Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü!

Kastamonu Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü!

Kastamonu Belediye Meclisi, Nisan ayının son toplantısını önceki akşam gerçekleştirildi. Kastamonu Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü.



Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, imar konuları görüşüldü. Toplantıda gündeme gelen Candaroğulları Mahallesi'nde Cezaevinin alt kesiminde yer alan Milli Eğitim lojmanlarının hemen arkasındaki konut alanının ilkokul alanına dönüştürülmesi yönündeki Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünün talebi oybirliği ile kabul edildi. Yine toplantıda gündeme gelen Hisarardı Mahallesi'nde Şelale Parkı'nın hemen karşısında bulunan konut alanının da ticaret alanına dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Talisin Babaş, bölgede sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla birlikte turizm faaliyetlerinin artacağını, bu alanda ise bir yatırımcının butik otel yapacağını dile getirdi. 

Parklara isim için İmar Komisyonu çalışacak Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda ayrıca Belediye tarafından yeni yapılan parklara isim verilmesi noktasında İmar Komisyonu'nun çalışma yapması kararlaştırıldı. 

Otopark için Encümen'e yetki verildi Barutçuoğlu AVM'nin yan tarafında bulunan otoparkın yap işlet devret modeliyle yer altı ve yer üstü otoparkı olarak yapımı için Belediye Encümenine de yetki verildi. Çok kısa bir süre içerisinde burayı ihale edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapım süresini de kısa tutaç aklarını ve 4 ay gibi bir süre içerisinde burayı hizmete açmak istediklerini söyledi. Otopark yapımıyla birlikte Belediye'nin yan tarafindan gelen yolu da 3 metre genişleteceklerini söyleyen Başkan Babaş; "Çift şeritli bir yol haline getireceğiz. Çünkü bu bölgede trafik yoğunluğu artacak. Belediye binamızın altında bulunan kapalı otoparka da yapılacak olan otoparktan özel bir geçiş sistemi yapılacak" dedi. 


Kastamonu Doğru Söz 


Geri Dön