29 / 03 / 2024

Kastamonu Bozkurt'ta 350 konut için ihale yapıldı!

Kastamonu Bozkurt'ta 350 konut için ihale yapıldı!

Kastamonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan evler için inşa edilecek konutlar için ihale yapıldı. Konutların inşasına kısa sürede başlanacak. 



 Sel felaketinin üzerinden iki ay geçen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, hasarların kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilçede 11 Ağustos'ta şiddetli yağışlar sonrasında meydana gelen selde, can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasar oluştu.

Kastamonu Bozkurt ta 350 konut için ihale yapıldı!

İlçe merkezindeki binaların neredeyse tamamının giriş, bodrum ve birinci katlarının tamamı 4 hafta gibi kısa bir sürede rüsubattan temizlenirken, ilçe merkezinden 25 bin kamyondan fazla malzeme çıkartıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçede üç noktada yaklaşık 350 konut için ihale yapıldı, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni yerlerine taşındı.

Bozkurt'u eski haline getirmek için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bölgede yıkım çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Öztürk, "Yıkım kararı alınan ama şu ana kadar yıkılmamış yerler var. Onların yıkımı devam ediyor. Dere ve çayda ıslah çalışmaları sürüyor." şeklinde konuştu.

Kastamonu'da kira fiyatları yüzde 27,6 arttı!


Geri Dön