18 / 04 / 2024

Kastamonu Hanönü'de kiralar neden yükseldi?

Kastamonu Hanönü'de kiralar neden yükseldi?

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Bakır madeni rezervinin bulunmasının ardından ilçede konut yapımı hızla artarken, arsa fiyatları yükseldi, kiralara yüzde yüz artış geldi.



Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikten bir buçuk yıl içerisinde ilçede birçok değişiklik ve yeniliğin öncüsü olduklarını ifade etti. Uçar, ilk önce acil ve öncelik arz eden konularını ele aldıklarını belirterek, geleceğe yönelik sağlam adımlar atmak için birim sorumluları ile birlikte önemli kararlar aldıklarını söyledi. Uçar, "Belediyecilik anlamında halkımıza daha güzel ve konforlu yaşam standartları sunmak, planlı bir kentleşme ve altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için oluşturduğumuz çalışma ekibi ile hareket ederek kısa, orta ve uzun vadeli proje ve planlar hazırladık" dedi.


Başkan Serkan Uçar, "Bu proje ve planlar üzerinden çalışmalarımızı belirli bir disiplin ve takvim çerçevesinde devam ettirmekteyiz. Buradan yapmış olduğumuz ve yapacağımız hizmetlerin belediyemize olan mali yükünü de hesaba katarak belirli bir mali disiplin çerçevesinde ve planlı hareket ederek belediyemiz mali kaynaklarını hem geçmiş dönemden gelen borç yükünü hafifletmek hem de yatırım yapmak için canla başla mücadele etmekteyiz. Belediyemizin geçmiş dönemdeki yönetimden kaynaklanan gereksiz ve plansız yapılan yatırım ve harcamalarla girmiş olduğu borç ve faiz yükünü düşürdük" diye konuştu.


Başkan Uçar, ilçede gerekli olan imar düzenlemeleri ve ihtiyaç olan arsa üretimini hızlandırarak düzenli yapılaşma konusunda belirli bir ivme yakaladıklarını sözlerine ekledi. Çeşitli imar uygulamalarıyla halka hizmet edecek imar yollarının açılmasına başlandığını ifade eden Uçar, "İlçemiz imar içerisinde bulunan yeşil alan ve spor alanları ile ilgili çalışmalarla parklar yapılarak spor ve kondisyon aletleri de konularak halkımızın hizmetine sunuldu" diye konuştu.


İlçenin merkezinden geçen karayolu kenarında bulunan binaların kentsel dönüşüm kapsamına alındığını ifade eden Uçar, "Şu anda plan çalışmalarını tamamladık. İmar plan sorunumuz yok.Hanönü ilçemizde kentsel dönüşümü başlattık.İlçenin gelişmesi ve güzelleşmesi için bunlar önemli adımlar" diye konuştu.


Hanönü ilçesinde önemli miktarda bakır rezervinin bulunması üzerine büyük projeler düşünüldüğünü anlatan Uçar, ilçede bir anda kiraların yüzde yüz oranında arttığını, arsa ve tarla fiyatlarının yükseldiğini kaydetti.


Kastamonu Gündem


Geri Dön