26 / 04 / 2024

Kastamonu kentsel dönüşümle modernleşiyor!

Kastamonu kentsel dönüşümle modernleşiyor!

Acarlar Gayrimenkul işletmecisi Erdal Acar, "Kentsel dönüşüm şehrimizin birçok noktasında uygulanıyor. Bunların yıkılarak yenilerinin yapılması hem daha sağlam hem de daha modern görünüme kavuşması çok önemli" dedi.



Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın 2014 yılında çalışmalarına başladığı kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezi ve mahallelerde belirlenen ömrünü tamamlamış yapılar yıkılarak, proje kapsamında yenileri inşa ediliyor. Projeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dahil Kastamonu Belediyesi ve yüklenici firmalar şekil veriyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHRİN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK 

Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Acarlar Gayrimenkul işletmecisi Erdal Acar, "Kentsel dönüşüm şehrimizin birçok noktasında uygulanıyor. Bunların yıkılarak yenilerinin yapılması hem daha sağlam hem de daha modern görünüme kavuşması çok önemli. Bu konuda belediyemiz de bir çok konuda özverili ve gayretli davranıyor. Eski konakların alınarak modernize edilmesi gibi konularda belediyemiz de üzerine düşeni yapıyor. 1 Ocak 2011 yılından sonra Türkiye geneli gibi ilimizde de uygulamaya konulan yapı denetim sistemi ile bu tarihten itibaren ruhsat alınarak yapılan binalar gerçekten sağlam ve depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor. Yıllar önce yaşanan deprem felaketlerini baz aldığımızda aslında bu sistemin çok daha önce hayata geçmesi gerektiği ortadadır. Şu an bu sistem harika bir şekilde işliyor. Bu gerçekten çok sevindirici. İnsanların evlerinde aileleri ile birlikte güven içerinde yaşamaları düşüncesindeyim" dedi. 




Açıksöz Gazetesi


Geri Dön