19 / 04 / 2024

Kastamonu'da ölen iş yeri sahibine 12 bin TL imar cezası verildi!

Kastamonu'da ölen iş yeri sahibine 12 bin TL imar cezası verildi!

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 16 yıl önce ölen Haydar Kürekçi'ye ''iş yerinde imara aykırı ve ruhsatsız işlem'' yaptığı gerekçesiyle encümen kararıyla 12 bin lira ceza verildi. Söz konusu ceza, ailenin başvurusu üzerine mahkemece iptal edildi



 Alınan bilgiye göre, 1997 yılında vefat eden Haydar Kürekçi'den eşi ve oğluna miras olarak kalan Yeni Cami Sokak'ta bulunan dükkan, daha sonra eşi Safiye Kürekçi tarafından satın alınan yan dükkanla birleştirilerek restorana dönüştürüldü. 

     İnebolu Belediyesi 25 Haziran 2012 tarihindeki encümen kararıyla söz konusu işlemin imara aykırı ve ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle 16 yıl önce ölen iş yerinin eski sahibi Haydar Kürekçi'ye 12 bin 893 lira, eşi Safiye Kürekçi'ye ise 9 bin 110 lira para cezası verildi. 

     İş yerinin de söz konusu karar gereği mühürlendiği restoran sahibi Safiye Kürekçi, kapatma ve idari para cezalarının hukuksuz olduğu gerekçesiyle Kastamonu İdare Mahkemesi'ne iki ayrı iptal başvurusunda bulundu. 

     Söz konusu başvuruları değerlendiren mahkeme, belediye encümen kararının hukuksuz olduğuna karar vererek, verilen para cezalarını iptal etti. 

     

     -''Babamın yaşayıp yaşamadığı araştırılmadı''- 

     

     Haydar Kürekçi'nin oğlu Ersin Kürekçi (41) AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 16 yıl önce öldüğünü belirterek, mezarının da İnebolu'ya bağlı Uğrak köyünde bulunduğunu anlattı. 

     Annesi tarafından açılan davalardan kapatma cezasının iptaliyle ilgili davanın henüz sonuçlanmadığını dile getiren Kürekçi, 2010 yılında belediyeye dilekçe ile başvurarak iki dükkanın birleştirilmesi için izin talebinde bulunduklarını kaydetti. 

     Kürekçi, buna istinaden Belediye Başkanı'nın, sözlü olarak ''Tamam siz başlayın'' dediğini aktararak, ''Biz de yaptık. Yaptıktan iki yıl sonra belediye başkanıyla aramızda sıkıntılar oldu. O sıkıntılar neticesinde bize işlem yapıldı. Babamın yaşayıp yaşamadığını bile araştırmadan, kasıtlı olarak kesilmiş bir cezaydı'' dedi. 

AA


Geri Dön