26 / 04 / 2024

Kat mülkiyetine resen geçiş geliyor!

Kat mülkiyetine resen geçiş geliyor!

Cemil Çiçek: Kırtasiyeciliğin ve bürokrasinin bertaraf edilmesi ile tapu sicilinin güncel tutulmasının sağlanması için resen kat mülkiyetine geçişi mümkün kılacak düzenlemeyi getiriyoruz



Binalarda kat mülkiyetine geçişte yaşanan sorunlara da dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, getirilecek yeni düzenlemeyle ilgili şu bilgiyi verdi: Yasayı 2007'de çıkardık. İki yıl içinde kat mülkiyetine geçiş konusunda değişik sebeplerden dolayı bunu gerçekleştirememiş, çok sayıda vatandaşımız var. Kırtasiyeciliğin ve bürokrasinin bertaraf edilmesi ile tapu sicilinin güncel tutulmasının sağlanması için resen kat mülkiyetine geçişi mümkün kılacak düzenlemeyi getiriyoruz. Belli evraklar tamam olmak kaydıyla tapu idareleri resen kat mülkiyetine geçirecek. Düzenlemeyi, tatile girmeden yasalaştırmaya çalışacağız.
Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kat mülkiyeti Meclis tatilinden önce çıkacak 

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, geniş bir vatandaş kitlesinin merak ettiği Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklik konusunun Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını belirterek, şunları söyledi: `Kat mülkiyeti ile ilgili kanunu 2007'de çıkarmıştık.

Henüz kat mülkiyetine geçememiş çok sayıda vatandaşımız var. İki yıllık süre içinde kat mülkiyeti tesis edilmediğinde bin TL idari para cezası verileceği yazıldı. Kanunun süresi 28 Kasım 2009'da bitiyor. Son güne getirmemek bakımından böyle bir yasal düzenlemeyi getiriyoruz. Bu yasal düzenleme, kırtasiyecilik ve bürokrasinin mümkün olduğunca bertaraf edilmesi suretiyle vatandaşların yükünün azaltılması, tapu sicili ve planların güncel tutulmasının sağlanması, devlet herhangi bir mali kayba uğramadan kat irtifakı tesis edilmiş yapılar için resen kat mülkiyetine geçilme imkanını getiriyoruz. Bu konu TBMM tatile girmeden yasalaşacak.'

Başbakan Yardımcısı Bakan Cemil Çiçek ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adının Tarım ve Gıda Bakanlığı şeklinde değiştirileceğini de söyledi.
Star


Geri Dön