25 / 04 / 2024

Katar Yatırım Bankası Türkiye'de emlak sektörüne yatırım yapacak!

Katar Yatırım Bankası Türkiye'de emlak sektörüne yatırım yapacak!

Al Marri, Katar Yatırım Bankası’nın Türkiye’de yatırım için 5 sektör belirlediğini dile getirdi



Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, "Sağlık sektörü ailemizin ana iş kolu olmaya devam edecek, her zaman Memorial’ın çoğunluk hisselerini elimizde bulundurmayı sürdüreceğiz" dedi.
        
Aydın, Memorial Sağlık Grubu’nun yüzde 40 hissesini İngiliz ARGUS Capital ve Katar Yatırım Bankası’nın (Qatar First Investment Bank) alması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, Memorial’in organ nakli, tüp bebek ve kardiyoloji bölümleri ile sadece Türkiye’de değil dünyada da referans kurumlardan biri
olduğunu belirtti.
        
Memorial’ın, devam eden projeler ve yeni atılımlarla büyümeye devam ettiğini dile getiren Aydın, uzun zamandır Memorial’e yatırımcı ilgisinin sürdüğünü kaydetti.
        
Aydın, bugün dünyanın en prestijli yatırım şirketlerinin kendileriyle ilgilenmesinin, kendileri açısından onur verici olduğunu ifade ederek, görüşmeler sonucunda İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası (QFIB) ile anlaşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
        
Bu hisse alımının her iki grubun Türkiye’deki ilk yatırımları olduğuna, böylelikle bu iki yeni yatırımcıyı da Türkiye’ye çektiklerini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
        
"Sağlık sektörü ailemizin ana iş kolu olmaya devam edecektir. Biz her zaman Memorial’in çoğunluk hisselerini elimizde bulundurmayı sürdüreceğiz. Memorial bizim gözbebeğimiz. Bu yıl hizmete açtığımız Ataşehir ve Antalya hastanelerimizle artık daha fazla insana Memorial’ın kaliteli sağlık hizmetlerini ulaştırıyoruz. Devam eden projelerimiz ve yeni atılımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Katar Yatırım Bankası farklılaşmış hisse sahibi temeliyle hızlı büyüyen bir banka olarak güçlü bir üne sahip. ARGUS Capital dünyanın pek çok ülkesinin önde gelen kurumsal yatırımcıları ve aile yatırım ofisleri tarafından desteklenmektedir. Yeni ortaklarımızın tecrübeleri ve eşsiz uzmanlıkları, Memorial Sağlık Grubu’na büyük katkı sağlayacaktır. Her iki kurum da Memorial’ın gelişmekte olan sağlık sektöründeki lider konumunu sürdürme yönündeki vizyonumuzu paylaşmaktadır."
        
Aydın, İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası’nın, Memorial’in hisselerini yüzde 20-20 oranında satın aldığını bildirdi.
        
-PARA YATIRIMDA KULLANILACAK-
        
Satıştan elde edilen gelirin aileye gideceğini ve ailenin satıştan gelen geliri, sağlık da dahil olmak üzere, grubun tüm iş kollarında yatırım olarak kullanılacağını ifade eden Aydın, grubun, sağlık, perakende, tekstil ve gayrimenkul gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini, bu alanlarda yatırımların devam ettiğini ve hisse satışından gelen paranın bu alanlardaki yatırımların finansmanlarında kullanılacağını anlattı.
        
Aydın, Memorial’de büyümenin devam ettiğini ve önümüzdeki dönemlerde muhtemel satın almalar planladıklarını bildirerek, "Perakende ise çok hızlı büyüyen bir alan. İki yıldır perakende de varız, English Home ve A.101 ile... Satıştan gelen parayı üç grubun büyümesinde kullanacağız" diye konuştu.
        
Sağlık alanında yapacakları yatırımlarda, belli bir büyüklükteki hastahaneleri tercih ettiklerini belirten Aydın, 100 yatak ve üzeri, 15 bin metrekareden büyük ve 5 ameliyathanesi olan hastahaneleri tercih ettiklerini anlattı.
        
Aydın, sağlık grubundaki satın almalarla ilgili görüştükleri kurumlar olduğunu ve bu görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini, ancak şu anda bunları kamuoyuyla paylaşamayacaklarını dile getirdi.
        
Aydın, 2009 yılı bütçesinin üzerinde bir performansla krizden çıktıklarını ifade ederek, en büyük büyümelerini kriz yılında yaptıklarını anlattı.
        
Yurt dışında sağlık alanında yatırım için de çalıştıklarını bildiren Aydın, bu ortaklığın amacının Memorial’i yurt dışında da büyütmek olduğunu ifade etti.
        
Aydın, iki ortağın aldıkları karar gereği, hisse satışının ne kadara yapıldığını açıklamayacaklarını sözlerine ekledi.
        
-"TÜRKİYE’DE 5 SEKTÖRE YATIRIM YAPACAĞIZ"
        
Katar Yatırım Bankası (QFIB) Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Marri ise sağlık sektörünün QFIB için anahtar sektörlerden biri olduğunu bildirdi.
        
Al Marri, Avrupa ve Ortadoğu’da, stratejik konumuyla, sağlık sektöründeki büyüyen dev kuruluşlarıyla dikkati çeken, Türkiye’de bulunan en büyük sağlık gruplarından biri olan Memorial Sağlık Grubu’nun hissedarı olmanın kendileri için çok önemli olduğunu anlattı.
        
Al Marri, "Bu bizim sağlık sektöründeki ikinci anlaşmamız ve inanıyoruz ki Memorial Sağlık Grubu’ndaki hissemiz gözle görülür bir gelişmeyle sonuçlanacak. Memorial’in dikkatimizi çekmesinin en büyük nedeni gelirlerini 2001’de 8,73 milyon dolardan 2009’da 87,83 milyon dolara yükseltmesi ve istikrarlı yatırımları. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyüme göstermesi, sektördeki konumu ve vizyonu nedeniyle Memorial’ı tercih ettik" dedi.
        
Katar Yatırım Bankası’nın enerji, sağlık ve finans sektörlerinde yatırımları olduğunu belirten Al Marri, "Katar Yatırım Bankası, Memorial Grubu’nun gelişmesi ve Türkiye dışına çıkması için destek olacaktır" dedi.
        
Al Marri, Katar Yatırım Bankası’nın Türkiye’de yatırım için 5 sektör belirlediğini dile getirerek, bu sektörlerin, sağlık, enerji, sanayi, emlak ve finans sektörleri olduğunu bildirdi.
        
-"TÜRKİYE’YE YATIRIM İÇİN 500 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYIRDIK"-
        
Türkiye’ye ayırdıkları bütçenin 500 milyon dolar civarında olduğunu, Al Marri, "Ayırmış olduğumuz bu 500 milyon dolarlık bütçeyi ihtiyaç halinde daha da artırabiliriz. Gelin çok güzel olursa başlık parası verilir. Biz farklı farklı sektörlerde yatırım düşünüyoruz" dedi.
        
Körfez ülkelerinde vatandaşların yurt dışında sağlık hizmeti alabilmesi için devletin destek sağladığını vurgulayan Al Marri, ancak bu sağlık hizmetinin Avrupa ve ABD’de çok pahalı olduğunu, Memorial Hastanesi’nin Katar’da tanıtımını yapacaklarını anlattı.
        
Al Marri, Aydın ailesinin Türkiye dışında da yatırım düşünceleri olması durumunda, Körfez ve Ortadoğu’ya yatırım yapmak istemeleri durumunda destek de olabileceklerini belirtti.
        
Argus Capital’in Yönetici Ortağı Ali R. Artunkal ise "Öngörülerimize dayanarak son 3 yıldır aktif olarak odaklandığımız ve yatırım düşündüğümüz Türkiye pazarında Memorial’in kayda değer gelişimi, büyüme potansiyelinin yanı
 sıra Türkiye’de sağlık, tekstil ve perakende sektöründe dev kuruluşlar yaratan Aydın Ailesi, Qatar First Investment Bank ve Memorial Yönetimi ile birlikte çalışacak olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bizlerin gelişi ile birlikte Memorial bir dünya markası olma vizyonunun büyük hız kazanacağına inanıyorum" diye konuştu.
AA

Geri Dön