17 / 04 / 2024

Katar'daki kriz, Türk inşaat sektörünü etkileyecek mi?

Katar'daki kriz, Türk inşaat sektörünü etkileyecek mi?

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen’in Katar ile ilişkisini kesmesi bölgede 128 projesi bulunan Türkiye'yi tedirgin etti. Türkiye olayları şuanlık uzaktan izliyor.



Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen’in Katar ile tüm ilişkilerini kesmesi ülkede şok etkisi yarattı. Gelişmeleri uzaktan izleyen Türkiye'nin hem Katar ile hem de Katar’la ilişkilerini kesen ülkeler ile müteahhitlik hizmetleri yönünden ilişkileri çok ileri düzeyde.


150 milyar dolarlık yatırım öngörülen Katar'da stat ve diğer altyapı projelerinin oluşturduğu dev yatırımların tamamlanmasında sorun oluşması bekleniyor. Ülkedeki projelerde kullanılacak malzemeler Suudi Arabistan’dan geliyordu.


Katar’da Türk müteahhitlik sektörü çok büyük işlere imza attı. 1972 yılından bu yana yurt dışında 342 milyar dolarlık proje üstlenilirken, 128 projenin tutarı 14 milyar 188 milyon dolara ulaştı. 


2006 Asya Oyunları ve 2011 Asya Kupası gibi iki önemli organizasyona da ev sahipliği yapan Katar'da önemli Amerikan üniversitelerinin kampüsleride bulunuyor.



Dünya


Geri Dön