27 / 04 / 2024

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesi mecliste!

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesi mecliste!

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesinin bütçesi ve akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanoğlu, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesinin bütçesine ve akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Osmanoğlu, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Osmanoğlu, ''İzmir ili 2018 yılı Kamu Yatırımları Programına göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası projesine 2012 yılından başlanmış ve projenin 2020 yılında bitirilmesi öngörülmüştür.'' diye konuştu.

Osmanoğlu, şu ifadeleri kullandı: ''2018 Yılı Kamu Yatırımları Programı'na göre Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası projesinin bedeli 22 milyon 800 bin liradır. Proje için 2017 yıl sonuna kadar bu proje için 2 milyon 500 bin lira ödenek artırılırken 2018 yılında 7 milyon 500 bin lira aktarılmıştır.''

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanoğlu'nun soruları:
1- Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası projesi için 2019 yılında ne kadar ödenek aktarılmıştır?
2- Proje bedeli 22 milyon 800 bin lira olan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası projesi için 2018 yılsonu itibariyle toplam 10 milyon lira kaynak aktarılmıştır. Projenin 2020 lira kaynak aktarılması gerekmektedir. Projeyi süresi içinde bitirmek için bu ödeneği aktarmayı düşünüyor musunuz?
3- Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası projesinin gerçekleşme oranı nedir?
4- Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası projesi ne zaman bitirilecektir?


Geri Dön