29 / 03 / 2024

Kavacık'taki boğaz manzaralı plaza yıkıldı

Kavacık'taki boğaz manzaralı plaza yıkıldı

Kavacık'ta 6 katlı kaçak plaza Büyükşehir Zabıtası'nca yıkıldı. İnşaatın yapım aşamasında branda ile örtüldüğü ortaya çıktı



Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Gürİş İnşaat Firması'na ait 6 katlı plazanın yıkımı için dün sabah saatlerinde Beykoz Kavacık'a gitti. Bina zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı, içerideki büro malzemeleri doşarı çıkartıldı. Yıkım öncesinde, çevrede geniş güvenlik önelemleri alındı.

Branda ile kapatılmış
Ardından  Ankara  merkezli Gürİş firmasının yeni genel merkezi olarak hazırlanan binanın iş makinalarıyla yıkımına başlandı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün dibindeki Boğaz manzaralı binanın yeni yapılan cam cephesi kırılarak iç kısımdaki çelik konstrüksiyonlar dev makasla yerinden sokuldu. Çalışma sonrası bina kullanılamaz hale geldi.

Belediye yetkilileri, Beykoz'da yıkımına başlanan plazanın ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığını belirterek şunları söylediler: "Kaçak inşaatla ilgili olarak, 30 Aralık 2008 tarihinde Belediye Encümeni yıkım kararı verdi. İnşaatın etrafı branda ile kapatıldığı için geç fark edildi. Yıkım bugün de devam edecek. "
Habip ATAM/Gazete Habertürk


Geri Dön