25 / 04 / 2024

Kaya İzmir Termal & Spa hizmete açıldı

Kaya İzmir Termal & Spa hizmete açıldı

İzmir İl Özel İdaresi tarafından Kaya Holding´e kiralanan otel, Kaya İzmir Termal & Spa adıyla  misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor



İzmir İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan ve 20 yıllığına Kaya Holding tarafından kiralanan otel, 5 yıldızlı hizmetin yanı sıra, bir sağlık ve güzellik merkezi olarak da müşterilerine hizmet verecek.

Tarihe Agamemnon Kaplıcaları olarak geçen ve antik dönemlerden günümüze iyileştirici termal suyuyla ün salan Balçova´da yer alan otel, yeni işleticisi tarafından elden geçirilerek hizmete açıldı.

Kaya  İzmir  Termal & Spa´nın Genel Müdürü Mesut Güven, otel yatırımına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin sağlık olduğunu vurguladı.

316 odadan oluşan otelin 7.500 metrekarelik bölümünde spa ve termal kür merkezi bulunduğunu aktaran Güven, yaklaşık üç ay sonra 2 bin kişilik, İzmir´in en büyük kongre merkezini de açmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Güven, "İş ve sağlığı aynı çatı altında birleştirip, İzmir´e daha fazla katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Hollanda, Almanya, Norveç, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerden yoğun talep beklentisi içinde olduklarını dile getiren Güven, tanıtım için, bu ülkelerin sağlık merkezi yetkililerini Eylül ayı içerisinde otelde ağırlayacaklarını anlattı.

Güven, Balçova bölgesindeki termal suyun, 2.500 yıllık geçmişi olduğunu, bu suyun, bel ağrısı, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi geldiğinin bilindiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Biz, bunu modern bir tesis içinde her türlü fizik tedavi ve rehabilitasyonu sunarak, pek çok hastalığın tedavisini yapmak için planladık. Termal kür merkezimizde 8 uzman doktor, 20´ye yakın fizyo ve hidroterapist olacak. Özel rehabilitasyon hocalarımız hizmet verecek. Kişiye özel hobi odalarımız bulunacak. Bali´den özel masörler getireceğiz. Ayrıca, kür merkezinin yanı sıra, yaklaşık 2 ay sonra çok da iddialı bir diş tedavi kliniği açacağız. İzmir´in tanınmış bir güzellik merkeziyle anlaşma yaparak radyo frekanslarıyla inceltme, lazer epilasyon, cilt bakımı gibi güzellik öncelikli hizmetlerimiz de olacak."

-22 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM-
Mesut Güven, otelin ihale sürecine de değinerek, hummalı bir çalışmayla oteli 5,5 ayda yeni baştan yarattıklarını söyledi. Güven, "Bu kadarını beklemiyorduk ama otele yaptığımız yatırım 22 milyar doları buldu" dedi.

Verilen bilgiye göre, iyileştirici termal suyuyla ünlü bir kaplıca merkezi olarak kabul edilen Balçova bölgesi, termal suyun sahip olduğu zengin mineral yapısı ve içerdiği az miktardaki radyoaktivite ile birçok rahatsızlığa şifa oluyor.

Çıkış kaynağında, 65-90 derece arası sıcaklığa sahip olan termal su, inflamatuar romatizmal hastalıklar, kireçlenme, romatizmal kas ve yumuşak doku hastalıkları, bel, boyun, fıtık ağrıları ile kemik metabolizma rahatsızlıkları ve kırık, felç, MS, CP, parkinson gibi hastalıklara iyi geliyor.

Otelin resmi açılışının 18 Eylül´de gerçekleştirileceği bildirildi.
AA


Geri Dön