29 / 03 / 2024

Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi!

Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi!

E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması sebebiyle Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi. Üçüncü havalimanı ve 3. Köprü Yolu’na yakın olması da bu değer artışını tetikleyen bir unsur olarak gelişti.



İstanbul’un en büyük gelişim aksı olarak bilinen E-5 ve Siliviri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması girişimcileri yeni lokasyonlar aramaya itti. Yapılan araştırmalar ve yeni açılan yollar Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy üçgenini işaret ediyor.

 

NEDEN BU GÜZERGAH

İstanbul’un gelişim aksı Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı tarafında kayıyor. Özellikle de Hadımköy tarafında. Bu üçgen değerini artıran bir bölge haline geldi. Üçüncü havalimanı ve 3. Köprü Yolu’na yakın olması da bu değer artışını tetikleyen bir unsur olarak gelişti. Arnavutköy’de arsa fiyatlarının borsa gibi olduğunu söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun , “Bugün 1 lira olan yer yarın 7 lira. Aynı yeri başka bir yerde 49 liraya da bulabilirsiniz. Çok talep var ve piyasa kirli. Aynı durumu Silivri’de de görmek mümkün. Arnavutköy’deki Sazlıdere gerçekten sazlık ama orada da yer kalmadı. Tayakadın ve Haraçcı Köyleri çok talep görüyor” dedi.

 

BAHÇEKENT'İN GELECEĞİ PARLIYOR

Hadımköy’de de Bahçeşehir çıkışının değerlendiğini ve yeni markalı konut projeleri ile bu trendin devam edeceğine işaret eden Erilkun, “Bilgili Holding’in projesi ile Göl Panaroma’nın arasında kalan hat yükselişin çizgisini oluşturuyor. Mercedes Fabrikası zaman içinde oradan taşınacaktır. Şimdi yolları genişletiliyor. Geliştirilen projeler kısa sürede yüksek prim yapıyor ve ilgi görüyor. Aynı durumu Silivri’de de görmek mümkün" dedi.


Star


Geri Dön