20 / 04 / 2024

Bilge Özdemir: İyi markanın değeri 2014-2015 yılında ortaya çıkacak!

Bilge Özdemir: İyi markanın değeri 2014-2015 yılında ortaya çıkacak!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında Bilge Özdemir, konutta marka konusuyla ilgili bilgiler verdi. Özdemir; İyi markanın değeri 2014-2015 yılında ortaya çıkacağını belirtti...



Bilge Özdemir: Önce Alarko'da çalıştım. Sonra aslında konuyla çok bağlantılı marka ve konut dediğimiz zaman 2000 yılı öncesinde markalı konut dediğimiz zaman daha çok yabancı bir markayla özdeşleşen projeler akla geliyordu. Sonra malum piyasa dağıldı, markalı konut ondan sonra yıllarca yapılmadı ne oldu o zaman yerlilere kaldı piyasa. Mesa'yı şey yapıyorum. Mesa markadır her zaman. 


Yerli markalar çıktı, yerli marka dediğimiz zaman da en önemli şey müşteri memnuniyeti, geçmiş müşteri memnuniyeti yani siz bugün yeni bir projeyi 0'dan çıkan bir projeyi dünyanın en güzel lansmanını yapın, en güzel logosunu yapın, en güzel mimarını kullanın yeni gene markalı proje diyemeyiz. Yerli markaların işte çok güzel örnekleri var Dumankaya, Ağaoğlu bunların en büyük özelliği zamanında tabii bizim Alarko'nun, Alarko bıraktı 2000 yılından sonra... Müşteri memnuniyeti yani geçmişteki müşteri memnuniyeti.  


Bu site yönetimi olabilir para kazanması gerekir, aldığı zaman kazanması gerekir yani firmanın dürüstlüğü ve açık olması bir sürü şeyde bunların hepsi bir araya geldiği zaman marka oluşuyor ve özellikle markanın en büyük iyiliği piyasanın hızlı olduğu zamanlarda değil piyasa yavaşlamaya başladığı zaman markanın değeri öne çıkar yani işte 2014-2015. Çok iyi bir 10-12 sene geçirdik sektör büyüdü. Neredeyse ona katladı çap olarak... Bunların hepsini bir araya getirdiğimiz zaman markalaşmanın tanımını yapabiliriz.


Bilge Özdemir'in konuşması:


Bilge Özdemir: İyi markanın değeri 2014-2015 yılında ortaya çıkacak!


Bilge Özdemir kimdir?

Bilge Özdemir yazıları için tıklayınız


4. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları için tıklayınız


Geri Dön