20 / 04 / 2024

Bilge Özdemir kimdir?

Bilge Özdemir kimdir?

Emlakchi firmasının kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Özdemir kimdir? Bilge Özdemir, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? İşte Bilge Özdemir'e dair merak ettikleriniz...



Bilge Özdemir kimdir? 

Bilge Özdemir, 1963 yılı Artvin, Borçka doğumlu. Bilge Özdemir bugün, Emlakchi firmasının kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı.


1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Bilge Özdemir, 1987-1990 yılları arasında Koç-Bilar A.Ş. ve Vestel-Karel A.Ş. firmalarında pazarlama müdür yardımcısı olarak görev aldı. Bu sürede pazar araştırmaları, medya ve reklam ajansları ile ilişkiler ve reklam stratejileri üzerine çalıştı. 


1990 yılında ABD’ye giden Özdemir, Dale Carnegie Halkla ilişkiler programına katılıp, Hesser College’da 2 yıl uluslararası pazarlama, New Hampshire College’da 4 yıllık ekonomi ve finans eğitimi aldı. ABD’de bulunduğu süre içinde Lin Chis Management Corp.’da, Hooksett’te alışveriş merkezi ve L.Derry’de apartman projelerinde pazar araştırma, tadilat ve kiralama uzmanı olarak görev aldı.


Türkiye’ye döndükten sonra 1998 yılına kadar Acarlar İnşaat A.Ş.’de pazarlama ve satış müdürü olarak, 1450 villa ve 150 daireden oluşan Acarkent,  toplu konut projeleri olan  1000 konutluk Boğaziçi Koru Evleri ve Atlantis Konutları, 46 villa ve 156 daireden oluşan Silivri Acarlar ve Maslak ve Kavacık’ta bulunan iş merkezlerinin satış ve pazarlamasını yürüttü. 


1998-2002 yılları arasında Eston İnşaat A.Ş.’de pazarlama ve satış müdürü görevini üstlendi. Bu süre içinde 200 daireden oluşan  Ankara  Çayyolu, 450 daireden oluşan Güneşli Kirazlı Evler ve 600 villadan oluşan Bahçeşehir Ardıçlıevler projelerinin satış ve pazarlamasını yürütmüştür. 


2002 yılında kurduğu Emlakchi firması ile  iş yaşamına devam eden  Bilge Özdemir; Gayrimenkul projelerine; danışmanlık, proje yönetim, pazarlama ve satış hizmeti sunmaktadır. Hizmet verdiği projelerden bazıları: Park Village, Günışığı Konakları, Ekin Konakları, Banu Evleri, Park City Mağaza-Ofis-Konut Karması, Gökmahal Mağaza-Ofis-Konut Karması, Yeshill, Yamaç Evler, Mermeriş-Ardıçlıevler Gayrimenkul portföyü, Mermeriş-Ardıçlı Gölevleri Gayrimenkul portföyü, Parkway AVM’dir.


Bilge Özdemir ile Keleşoğlu Holding iş birlikteliğine son!

Tebernüş Kireçci, Emlak Kulisi'nde Şükrü Bilge Özdemir'i konuk etti!



Geri Dön