27 / 04 / 2024

Nihat Özdemir kimdir?

Nihat Özdemir kimdir?

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir kimdir? Fenerbahçe Kulübü'nde 17 yıl yöneticilik yapan Nihat Özdemir inşaat sektörüne ne zaman girdi? İşte Nihat Özdemir'in iş hayatına dair bilgiler...



Nihat Özdemir kimdir?

Nihat Özdemir, 05 Nisan 1950 Diyarbakır doğumlu. İlk ve orta tahsilini Diyarbakır da tamamlayan Nihat Özdemir,  Ankara  Devlet Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden (şimdiki adı: Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) Makine Mühendisi olarak mezun oldu. 


Nihat Özdemir, bugün Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nın hissedarı. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü'nde 17 yıl başkanvekilliği yapan Nihat Özdemir, 25 Ağustos 2011’de bu görevinden istifa etti.


1973-1975 yıllarında Ege Üniversitesinde Endüstri Bölümü'nde Master yapan Nihat Özdemir, 1976 yılında LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurdu.


Türkiye’nin önde gelen resmi ve özel kuruluşlarının Baraj, Sulama Tesisleri, Boru Hatları, Arıtma Tesisleri, Yollar ve Anahtar Teslimi Fabrika işlerini zamanından önce üstün kalite ile tamamlamış ve artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını üstlenmiştir. 


Limak Holding faaliyet alanını sadece inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, yetişmiş insan gücünü, Enerji, Turizm, Çimento ve Gıda sektörlerine de taşımıştır.


Nihat Özdemir ve Ortağı Sezai Bacaksız 1976 yılında asistanlık yaptıkları üniversitedeki odalarında ilk şirketini kurdular. İnşaatla başlayan bu hikâye bugün inşaat, enerji, turizm, çimento, gıda ve havacılık alanlarında dev bir uluslararası yatırım ve hizmet holdingine dönüştü. 


Özdemir’e göre, dünyanın pek çok büyük grubu gibi kendileri de inşaattan kazandıklarını başka alanlara yatırdılar. Ama pek çoğunun bir dönüm noktası vardı. Özal döneminde pek çok inşaat taahhüt firmasının yaptığı gibi onlar da turizme girmeye karar vermişlerdi ve Arcadia Otel’le bu alana 1995 yılında adım attılar.


2002-2004 yıları arasında Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Başkanlığı’nı da yapan Nihat Özdemir, birçok uluslararası alanda ve ülkemizde faaliyet gösteren derneğin aktif üyesi.


Nihat Özdemir evli ve 2 çocuk babası.


Nihat Özdemir: Avronun yükselişi 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacak!
Nihat Özdemir: Elektrikteki kayıp kaçak 3 yıl içinde tek haneye inecek!
Nihat Özdemir: Güneydoğu'da KDV yüzde 1'e indirilmeli!



Geri Dön