18 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: Avronun yükselişi 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacak!

Nihat Özdemir: Avronun yükselişi 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, avronun yükselişinin 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacağını ifade etti. havalimanı yatırımında herhangi bir kur riskinin olmadığını belirtti, inşaatın malzemelerinin belli bir miktarı yurtdışından g




Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, avronun yükselişinin 3. Havalimanı için sıkıntı yaratmayacağını ifade etti. 


Katıldığı bir televizyon programında, havalimanı işletmeciliğinde tüm gelirlerin karşılığının avro olduğunu ifade eden Özdemir, bu nedenle havalimanı yatırımında herhangi bir kur riskinin olmadığını belirtti,  inşaatın malzemelerinin belli bir miktarı yurtdışından gelecek, bir kısmı Türkiye'den Nihat Özdemir 'Yapıolacak. Elde ettiğimiz gelir de avro üzerinden. Bu şekilde 7 milyar seviyesinde olan yatırım maliyetlerimiz 6.5 milyar avro'ya inmiş olabilir" diyen Özdemir, şunlaru söyledi:  "Türkiye'deki harcamalarımızı avro gelirimizle karşılayacağımızdan sıkıntımız yok. Gelirleri dövize bağlı olan şirketlerin önemli ölçüde kur riski taşıyor olması lazım bu da yatırımcıyı rahatsız eder. Önemli olan faizlerin belli dönemlerde yüksekliğini koruması, dövizde de enflasyona bağlı artış olması lazım. Bunun dışındakiler yatırımcıyı rahatsız eder."


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön