25 / 04 / 2024

Kayabaşı Kayapark'ın ihalesi yapıldı!

Kayabaşı Kayapark'ın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mevkiinde yapılacak olan Kayapark 1. Etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi gerçekleştirildi.




TOKİ tarafından İstanbul Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mevkiinde yapılacak olan Kayapark 1. Etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi gerçekleştirildi. 7 Eylül, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de bulunuyor.


İstanbul'da Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada hayata geçirilecek olan park 1,5 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Rekreasyon alanı 5,5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacak. Park 4 etap halinde hayata geçirilecek. 1. Etap kapsamında parkın 338 bin 803 metrekarelik bölümü inşa edilecek.


Rekreasyon alanında; konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği dört adet etkinlik platformu, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri, toplam 3 bin 250 metrekare olmak üzere iki adet biyolojik gölet, koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler de bulunacak.


Projenin Kayaşehir'e değer katacağını ve o bölgede yaşayanların yeşille daha çok buluşacağını belirten  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan,  "Vatandaşlarımız yeşille iç içe sosyal yaşamlarını sürdürecekler. Birinci etapta, 73 farklı tipte bitki olacak. Toplam 224 bin 601 metrekarelik çim alanı, 4 bin 500 yapraklı ağaç, 2 bin 600 ibreli ağaç, 85 bin 500 çalı, 5 bin 900 otsu bitki ve 57 bin 250 adet yer örtücü bitki olacak. Birinci etap içerisinde ayrıca; restoranlar ve kafeler, 11 adet asma köprü, seyir terasları ve otopark da yer alacak." diye konuştu.


Turan, "Kayaşehir'e yapacağımız parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun dört katı büyüklüğünde olacak. İstanbul'daki en büyük korunun 420 bin metrekare olduğu düşünüldüğünde Kayaşehir'deki bölge parkının ne kadar büyük olduğu anlaşılır." değerlendirmesinde bulundu.

 




Geri Dön