19 / 04 / 2024

Kayalar 10 milyon dolarlık mobilya fabrikası kuracak!

Kayalar 10 milyon dolarlık mobilya fabrikası kuracak!

Türkiye ve Avrupa'daki yatırımlarıyla dikkat çeken Kayalar Kimya, rotasını Asya va Afrika'ya çevirdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kayalar, 4 kıtada satış ağı kuracaklarını söyledi..



Bünyesinde Genç, Düfa gibi boya markalarını barındıran Kayalar Kimya, iki kıtada iki yeni tesis açmaya hazırlanıyor. 2012'de Malaga kenti yakınında yer alan Gralsa adlı boya fabrikasını İspanyol bir aileden satın alan firma, şimdi de Asya'nın güneyi ve Afrika'nın ortasında yatırım yapacak. Avrupa'nın en büyük 5 boya üreticisinden biri haline geldiklerini söyleyen Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kayalar, "5 yıl boyunca her yıl yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz. 2020'de ilk 3'e gireceğimizi düşünüyorum" dedi. Bu süre içinde 60 milyon euroluk yeni yatırım yapacaklarını belirten Kayalar, Hindistan'da 650 milyon dolarlık büyüklüğü olan bir üreticiyle ortaklığa gideceklerini aktardı. Hintli ortakla ilk etapta 10 milyon dolarlık mobilya boyası tesisi kurmak istediklerini belirten Kayalar, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Afrika'da da üretim planımız var. Etiyopya'da da bir boya fabrikası için görüşüyoruz" diye konuştu. 4 kıtada satış ağı kuracaklarını vurgulayan Kayalar, şunları anlattı: "İtalya'da da teknoloji üssü kurmayı planlıyoruz. İlerde üretim de yapabiliriz. 540 bin tonluk pazarıyla İtalya, Avrupa'nın tek başına yüzde 20'sini elinde tutuyor."


İHRACAT HEDEFİ 32 MİLYON DOLAR

Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kayalar da geçen yıl 60 ülkeye 27 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Kayalar, "Mobilya grubunda Cezayir, Azerbaycan, Özbekistan ve Türkmenistan'da pazar lideriyiz. Bu yılki hedefimiz ihracatı 32 milyon dolara çıkarmak" dedi. Geçen yıl 245 milyon liralık ciro yapan şirketin bu yılki hedefi ise 275 milyon lira. 


Sabah


Geri Dön