27 / 04 / 2024

Çankırı'daki 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temeli atıldı!

Çankırı'daki 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temeli atıldı!

Çankırı'daki 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temeli atıldı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan: "Lastik fabrikasının temel atma töreni, Japonların geleneksel güvenlik duası yapmak istemesi nedeniyle küçük bir merasimle yapıldı" dedi...



Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Japon Sumitomo Rubber İndustries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından inşa edilecek 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temel atma töreninin, Japonların geleneksel güvenlik duası yapmak istemesi nedeniyle küçük bir merasimle gerçekleştirildiğini söyledi. 


Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 516 milyon dolara mal olacak fabrikanın 2015 yılında lastik üretebilecek konuma geleceğini anlattı.


Yakınkent Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yapılan ilk yatırımın Türk-Japon ortaklığıyla faaliyete geçirilecek lastik fabrikası olduğuna dikkati çeken Özcan, "Lastik fabrikasının temel atma töreni, Japonların geleneksel güvenlik duası yapmak istemesi nedeniyle küçük bir merasimle yapıldı" dedi.


Özcan, Japon yöneticilerin talebi üzerine bu kararı aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:


''Japon yatırımcılarımızla yaptığımız toplantı sonunda, kendilerinin güvenlik duası geleneği bulunduğunu, dua merasimi düzenlemek istediklerini, esas enerjilerini açılışa sakladıklarını ifade ettiler. Ben de bunu kabul ettim. Tören yerine küçük bir merasim yaptık. Allah'a şükürler olsun, ilk fabrikamızın temelini attık. Yaklaşık 2 bin kişi bu fabrikada çalışacak. Bu proje Çankırı'daki istihdam ve Türkiye'nin 2023 vizyonu açısından çok önemli." 


Özcan, Japon firmanın fabrika ile Ar-Ge merkezi kurmayı düşündüğünü kaydetti.


Köylülerden Köksal Savaş da Japonların dün bölgelerinde sessiz bir temel atma töreni gerçekleştirdiğini belirterek, ''Bu yatırım bölgemiz için umut oldu, bölgemiz için önemli bir yatırımdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.  


AA


Geri Dön