20 / 04 / 2024

Recai Çakır, Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak!

Recai Çakır, Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak!

Turizmci Recai Çakır, detoks otel konseptini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak Çakır, yurt dışında birçok proje hayata geçirmek için çalışmalara başladı.  



Sağlıklı yaşamın her geçen gün önem kazandığı günümüzde detoks otellerine olan talep yükseliyor. Bu otellerden biri olan Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum'da Mısırlı yatırımcılar detoks yapmak için sürekli konaklıyor. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum Hotel yatırımı ile bu alanda Türkiye'de ve yurtdışında öne çıkan turizmci Recai Çakır, bu konseptini yurtdışına taşımak için çalışmalara başladı. 

WELLBEING KONSEPTLİ İLK OTEL

Çakır, yeni projesini Mısırlı yatırımcı Maged Shafik'in sahibi olduğu Mısır'ın ünlü turizm şirketlerinden biri olan Boulevard Tourism Development Company ile beraber Kızıldeniz'in yeni gelişen Marsa Alanı bölgesinde hayat buluyor. Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, toplam 100 milyon dolarlık yatırım planlanan projenin ilk bölümünün yatırım maliyetinin 20 milyon dolar olduğundan bahsediyor. Mısır'da wellbeing konseptli ilk otel olacağından bahseden Çakır, "İlk etapta Diving Resort ve Well-Being Resort yapmaya karar verdik. Wellbeing ile dalış turizmini harmanlayacağız. Özellikle de her şey dâhil yerine oda&kahvaltı veya yarım pansiyon olarak çalışacağız. Sianji Well-Being Resort 10 ay önce başladı. Bir yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Recai Çakır, Mısır da 100 milyon dolarlık otel kuracak!

1 MİLYON METREKARE

Çakır'ın Mısır'da bulunan ortağı Maged Shafik, kimya endüstrisinde faaliyette bulunuyor ve elektrikli küçük araçlar üretiyor. Kendi bünyesinde mimar ve teknik kadroları bulunuyor. Sianji Well-Being Resort, ortak projede işletici operatör şirket olma dışında konsept yaratarak tesisi dizayn ediyor. Mısır'da 1 milyon metrekare üzerinde bulunan ve aşama aşama gidecek olan proje, Malp tarzına uygun otantik bir yapı niteliğine sahip. Bungalovlardan 62 adet villa ve 140 odadan meydana gelecek bir otel bulunacak. Well-Being Resort dışında aynı zaman dalmak için gelenlere hizmet sunacak otelde süitler hazırlandı. Projenin ilk ayağı 75 dönüşimden oluşuyor. Projenin tamamlandığında 700 anahtarlık büyüklüğe ulaşması planlanıyor. Bunun 200'ü otel odası, 500'ü ise villa ve rezidanstan meydana gelecek.

"SIRADA AVRUPA VAR"

Avrupa'dan Ortadoğu'ya görüşmeler gerçekleştiren Çakır, detoks sağlık oteli (wellbeing) konsepti ile kısa zaman içerisinde büyümeyi planlıyor. Avrupa'dan yatırımcılarla görüştüklerinden bahseden Çakır, "Montenegro'da bir proje olma ihtimali var. Onlarla da temas halindeyiz. İstanbul'da da İstanbul Havalimanı'na yakın yatırımcıların arazisinde 'wellbeing resort' geliştirmeyi planlıyoruz. Birçok ülkeden yatırımcılarla iletişim halindeyiz" diye konuşuyor. 


Geri Dön