27 / 04 / 2024

Esas 2013’te 100 milyon dolarlık ofis-AVM yatırımı yapacak!

 Esas 2013’te 100 milyon dolarlık ofis-AVM yatırımı yapacak!

2013’te 100 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlandıklarını belirten Esas Gayrimunkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, kısa vadede yatırım hedeflerinde konut olmadığını, yatırımlarını ofis ve AVM’ye yapacaklarını söyledi…



Ocak 2013’te Maltepe’ye ofis yapacak

Esas Gayrimunkul’ün kısa vadeli yatırım hedefleri arasında konut üretmek olmadığını vurgulayan Esas Gayrimunkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, 2013’ün ilk 3 ayında Maltepe’de yeni bir ofis projesine başlayacaklarını söyledi. Projeyi ocak ile mart ayları arasında görücüye çıkaracaklarını açıklayan Köseoğlu, projenin E-5 üzerinde bir lokasyonda yer alacağını belirtti. 


2013 başında Kocaeli’nde dev bir AVM’nin temelini atacağız

Anadolu’da çok büyük fırsatların olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, hak ettiği ölçüde alışveriş merkezi olmayan Anadolu şehirlerini yakın takibe aldıklarını söyledi. Köseoğlu, “İlk başlayacağımız il ise Kocaeli. STFA ile birlikte Kocaeli’nin en büyük alışveriş merkezine imza atacağız. Yaklaşık 90 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin, toplam 60 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olacak. Proje mimari aşamasında ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2013 yılının başında temelini atmayı amaçlıyoruz. Kocaeli büyüklüğündeki 10 şehirde bu tür yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


 Esas 2013’te 100 milyon dolarlık ofis-AVM yatırımı yapacak!


Son 4 yılın en büyük ofis kiralamasını yaptık

Esas Aeropark ile Türkiye’deki ilk projelerine start verdiklerini belirten Köseoğlu, 28 bin metrekarelik ofis alanının 16 bin metrekaresini Netaş’a kiralayarak son 3-4 yılın en büyük ofis kiralamasını yaptıklarını söyledi. 


Satışların yüzde 15’i tamamlandı

Esas Aeropark projesinde satışların yüzde 15 oranında tamamladığını ifade eden Köseoğlu, “

Esas Aeropark projesi kapsamında yer alan 42 adet home – ofisin satışı gayrimenkul yatırımı gerçekleştirmek isteyenlerin yoğun talebi doğrultusunda yüzde 15’lik bir oranda tamamlandı” diye konuştu. 


 Esas 2013’te 100 milyon dolarlık ofis-AVM yatırımı yapacak!



Pegasus ve Netaş Aeropark’a kiracı olacak

Toplam 70 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdikleri Esas Aeropark karma projesi kapsamında yer alan 28 bin metrekarelik kiralanabilir alanın 10 bin metrekaresi Esas Holding’in havacılık şirketi Pegasus’un yeni yönetim binası olarak inşa edildiğine dikkat çeken Köseoğlu, ISO 500 bünyesinde bulunan 2 büyük şirketin kiracı olarak projeye değer katacağını belirtti. 


200 bin TL’den başlıyor

Esas Aeropark’ın son dönemin en avantajlı yatırım aracı  olarak öne çıktığını belirten Köseoğlu, “ A ve B blokları olmak üzere özel olarak tasarlanmış 2 bloktan oluşan Esas Aeropark; 71 metrekareden 146 metrekareye kadar çeşitli seçeneklere sahip konutlardan oluşuyor. Home-ofis kullanımına yönelik özenle düşünülmüş mimari detaylara sahip olan 1+0, 1+1, 2+1 konseptindeki dairelerin fiyat aralığı ise 200 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Gayrimenkul yatırımcıları için büyük bir fırsat olan Esas Aeropark home-ofisleri 12 yıllık geri dönüş süreleri ile son dönemin en avantajlı yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor” ifadesinde bulundu.


2013’te ticari gayrimenkule talep artacak

2013 yılında ticari gayrimenkule olan talebin artacağını söyleyen Köseoğlu, önümüzdeki 2-3 yıl boyunca yabancı yatırımcıların Türkiye’de çok aktif olacağını düşünüyorum dedi. 


2014’ü milat olarak görüyoruz

2014’ü Avrupa’nın toparlandığı, yabancı yatırımcıların daha da arttığı önemli bir milat olarak gördüklerini ifade eden Köseoğlu, “Türk satıcıları tok satıcı. Malının hak ettiğinden fazla para istiyor, onu verdiğimizde miktarı yükseltiyor, aslında malını temelde satmaya yanaşmıyor. Oysa ticari hayatta doğru fiyatla kar getirmeyen ve satılamayan mal yoktur. Yabancıda bundan olumsuz etkileniyor ve alım realize olmuyor. Yabancıya satışta vize gibi kolaylıklar da uygulanırsa çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Esas Gayrimenkul olarak; 2014’ü Avrupa’nın toparlandığı, yabancı yatırımcıların daha çok arttığı önemli bir milat olarak görüyoruz. Hayal kurmayan, iş planlarını görebilen, riskleri minimize eden ve kötü gün sermayesi tutabilen firmalar kazanacak. Dolayısıyla 2013 yılı 2014 için ön hazırlık gibi geçecek” diye konuştu. 

Yarın Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş...

Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön