18 / 04 / 2024

BTM Grubu 7 milyon dolarlık yatırım yapacak!

BTM Grubu 7 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Bu yıl 68 milyon dolarlık 4 yeni yatırım planlayan BTM Grubu, 2 yıl sürecek bu yatırımların bitmesini beklemeden yaklaşık 7 milyon dolara mal olacak ek bir yatırıma daha başladı




Türkiye’nin en büyük yalıtım markalarından biri olan BTM, bu yılbaşında 4 yatırımı kapsayan, toplam 68 milyon dolarlık bir hamleye başladı. Fakat, bu yatırımlar bitmeden beşinci yatırıma da start veren firma, 7 milyon dolara mal olacak bu yatırım için makine siparişlerini verdi. Dünyadaki gelişmelere ayak uydurmayan firmaların ayakta kalamayacağını dile getiren BTM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, “Biz de kendimizi geliştirmek için sürekli yatırım yapıyoruz. Hatta çok ciddi bir yatırım programı yapmışken bile, ek yatırımlar yapmak durumunda kalıyoruz. Bu sene başında 68 milyon dolarlık yatırım başlatmıştık. Bir yandan bunlar sürerken şimdi, 6-7 milyon dolarlık yatırım için daha karar verdik, gittik İtalyanlarla makine bağlantılarını yaptık. PVC su yalıtım malzemesi konusundaki bu yatırımımız hem yurtiçi, hem yurtdışına hitap edecek. Makineler önümüzdeki yıl nisan ayında Kemalpaşa’daki fabrikamıza gelecek, mayıs ayında üretime başlayacağız. Burada yılda 5.5 milyon metrekare civarında üretim yapacağız. Artık yalıtımda trend bu tür çevreci, yenilenebilir mamullere doğru gidiyor. Eski tarz üretime devam edersek pazarda gerileriz” dedi.


Kapasite yüzde 34 arttı, yarıdan fazlası ihracata gidecek


BTM Grubu şirketlerinden olan ve temizlik kağıtları üretimi yapan Levent Kağıt’a da artan ihracat taleplerini karşılamak üzere tevzi ve modernizasyon yatırımı yaptıklarını, 8 milyon dolarlık yatırımın tamamlandığını belirten Ürkmez, “Bu yatırımla tesisin kapasitesini yüzde 35 artırdık. Artan kapasite ile üretimin yüzde 60’ını yurtdışına satacağız” diye konuştu.BTM Grubu şirketlerinin geçen yıl toplam cirosunun 200 milyon TL’ye ulaştığını dile getiren Ürkmez, “2014 yılı ciro hedefimizi 250 milyon TL olarak belirledik. Yatırımlarımızın meyvesini toplayacağımız yıl ise 2015 olacak. Bu tarihte toplam satış ciromuzu 360 milyon TL’ye ulaştırmayı hedef olarak önümüze koyduk. Ayrıca bu yatırımlar ile istihdam sağladığımız personel sayısını da 150 artırarak 800’e ulaştıracağız. Yeni yatırımlarımız ihracatta da elimizi kuvvetlendirecek. Bu yıl 25 milyon dolar olan ihracatımızı, önümüzdeki yıl 30 milyon dolara, 2015 sonunda da 50 milyon dolara ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.



Dünya


Geri Dön