25 / 04 / 2024

İmaj İnşaat 7 proje için 125 milyon dolarlık yatırım yapacak!

 İmaj İnşaat 7 proje için 125 milyon dolarlık yatırım yapacak!

İmaj İnşaat yatırımda atağa kalktı. Şirket geliştireceği 7 proje için 125 milyon dolarlık yatırım yapacak. İlk projeler Zekeriyaköy'de 46 villadan oluşacak. Evler 400 bin ile 1 milyon 250 bin dolardan satılacak



Otomotif, kağıt ve inşaat alanında faaliyet gösteren İmaj Grup, inşaat alanında hedef büyüttü. 16 yıl önce grup şirketlerine inşaatı ekleyen ve A plus müşteri kitlesine butik projeler yapan şirket, merkezi lokasyonlarda yeni projeler için kolları sıvadı. Projelerin ilk ikisi Zekeriyaköy'de yükselecek. Garden ve Greenlife isimleri ile inşa edilecek her iki projede toplamda 46 villa yer alacak. Villaların satışı lansman fiyatlarıyla başladı. inşaat alanı 12 bin metrekare.  Projede müstakil villa, ikiz villa, bahçe dubleksi ve kat bahçeli çatı dubleks alternatifleri bulunuyor. Büyüklükleri 2+1 ve 5+1 olan villaların fiyatı 400 bin  ile 1 milyon 250 bin dolar arasında değişiyor. Ortalama metrekare fiyatı 2 bin 800 dolar olarak veriliyor.  


120 aya 0,87 faiz


Farklı ödeme planlarının bulunduğu villalar için Denizbank ile yapılan özel anlaşma kapsamında 120 aya kadar 0,87 faizle kredi kullandırılabiliyor. Şirket kendi içinde de alternatifli ödeme planı sunuyor. Yüzde 50'sinin peşin ödendiği durumlarda toplam bedel üzerinden yüzde 15 indirim de yapılıyor.


2+1 villalara talep yoğun


İmaj İnşaat Genel Müdürü Hasan Aras geliştirdikleri ve satışa yeni çıktıkları villardan 19 tanesinin satışını tamamladıklarını kaydetti. 2+1 villa tipine talebin güçlü olduğunu belirten Aras, küçük ailelerin dubleks ve bahçe keyfini yaşamak istemesine karşın, kullanmayacağı alanlara para yatırmak istememesinin talepte etkili olduğunu söyledi.


Geniş sosyal alan


Her iki projede büyüklükleri 600 ile 800 metrekare arasında değişen sosyal alan mevcut. Sosyal donatılar arasında açık yüzme havuzu, mini aquapark, sauna ve buhar odası, yürüyüş parkuru ve fitness merkezi, karaoke salonu, oyun odası, 20 kişilik özel cep sinema, mini golf, mini futbol sahası, basketbol ve tenis sahaları gibi çeşitli sosyal tesisler yer alıyor.


Kağıthane'de 5 proje


Şirketin yeni projeleri arasında Kağıthane önemli bir yer kaplıyor. Bu bölgeye yapılacak yatırımlarda 60 ofis ve 300 adet rezidans bulunacak. Bunun ile ilgili çalışmaların da hız kazandığını dile getiren Hasan Aras, yabancılara da pazarlama faaliyetlerini hızlandırdıklarını söyledi. İsviçre, Fransa ve Almanya satış yapılacak ülkelerin başında yer alıyor. 2 Arap ülkesi ile de görüşmeler yapılıyor. Şirket Levent'te de Levent Life 1 projesinin devamı niteliğinde, Levent Life 2 residence projesini hayata geçirecek. Proje 2012'nin son çeyreğinde satışa sunulacak. Projeyle ilgili detay çalışmalarının devam ettiğini belirten Aras, Levent Life 2 projesinin, bir öncekinde olduğu gibi, hem lokasyonu hem de inşaatın kalitesi yönünden oldukça rağbet görmesini beklediklerini, rezidans projelerinin farklı lokasyonlarda devam edeceğini söyledi.


7 bin konutu hedefliyor


Şirketin gelecek planları arasında ilk 5 yıl içinde İstanbul'un dışında da konut projeleri geliştirmek bulunuyor. İstanbul dışında yapılacak yeni projelerde de yine butik işlere imza atılacak ve A plus kişilere yönelik olacak. Üretilmesi planlanan yeni konutlarla birlikte en az 7 bin konuta ulaşmayı hedefleyen şirket, ikinci 5 yıllık dönemde ise bu sayıyı daha da yukarıya çıkarmayı öngörüyor. 


HABER: EMİNE AÇAR / BUGÜN GAZETESİ



Geri Dön