24 / 04 / 2024

Antalya'ya G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yapıldı!

Antalya'ya G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yaptık. Bunun bize geri dönüşü yaklaşık 200 milyon euro olacak. Tarihin en büyük tanıtım fırsatını yaşadık" dedi.



Antalya için tarihi öneme sahip G20 Liderler Zirvesi dün başladı. Dünyanın en güçlü ülkelerinin liderlerinin zirve nedeniyle gelmesi ile Antalya'nın tarihinin en büyük tanıtım fırsatını yaşayacağını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgenin dünya genelinde tanıtımının yapılacağını söyledi. G20 Zirvesi hazırlıkları için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırım 100 milyon lirayı geçerken, zirvenin katkısının ise 200 milyon euro'nun üzerinde olacağı yönünde. Başkan Türel, G20 Zirvesi için 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa ettiklerini anlattı. Türel, "Dünyaca ünlü iki turizm bölgesi Kundu ve Belek, 6.5 kilometre uzunluğundaki yeni yol ile birbirine bağlandı. Daha önce 45 dakika süren ulaşım bu yol ile 4 dakikaya düştü. Altyapı, peyzaj ve yol çalışmaları için 902 kişilik bir çalışan ordusu görev yaptı. Zirvenin yapılacağı Belek'le Kadriye arasındaki 8 bin 500 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki turizm yolunu da Antalya'ya yakışır hale getirdik" diye konuştu. 


1.6 MİLYONLUK GÖRSEL ŞOV 


Düden Şelalesi'nin denize dökülen bölümünün ışıklandırıldığını anlatan Başkan Türel, özellikle akşam saatlerinde Antalya'ya gelen dünya liderleri ve her yıl şehri ziyaret eden milyonlarca turistin renk oyunları ile görsel bir şölen ile karşılandığını belirtti. Türel, şöyle devam etti: "Düden Şelalesi'nin akma yoluna ve suyun düştüğü yere renk animasyonlu, LED'li aydınlatma armatürleri ile ışıklandırma yapıldı. Ayrıca Şelale'nin sağında ve solunda bulunan falezlere eşit sayıda homojen görünüm sağlamak kaydıyla, güneş enerjili küre tipi LED armatürlerin montajı yapıldı. Düden Şelalesi, Niagara Şelalesi gibi müthiş bir manzaraya kavuştu. Bu proje 1 milyon 690 bin liraya mal oldu." 


BASINA ÖZEL ÇALIŞMA 


Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilke imza attıklarını belirterek, zirveyi takip eden yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı basın ordusu için de özel bir çalışma yaptıklarını anlattı. Türel, "Gazetecilerin her türlü sorun ve ihtiyaçlarını iletebilecekleri 444 9 420'nolu Call Center kurduk. Basın mensuplarını en iyi şekilde ağırlamak, konaklama ve ulaşım gibi tüm gereksinimlerini karşılamak üzere bir çalışma yaptık. Medya mensupları Shutter servisleri ile istedikleri yere ulaştırılıyor. Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret edebilmeleri için rehberler eşliğinde turlar düzenledik. Kent merkezinde 'Ask Me' masaları kurduk. Üzerlerinde 'Ask Me' yazan kıyafetler bulunan görevliler, misafirlerin her türlü soru ve sorunları ile ilgileniyor." 


ÇILGIN PROJE GELİYOR 


Turizmde yakaladığı başarı ile dünyaca tanınan Antalya, peş peşe hayata geçirilen projelerle değerine değer katıyor. Vizyon projeleri ile geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Antalya'yı kanatlandıracak dev proje hayata geçtiğinde, bölgenin kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacak. Bölgenin gayrimenkul değerlerinin de projeyle birlikte en az 2-3 kat artması bekleniyor. Menderes Türel, Antalya'yı geliştirmek üzere birbiri ardına vizyon projeleri geliştirdiklerini söyledi. Boğaçayı Projesi içerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacağını belirten Türel, "Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak" dedi. 



NEHİR MARİNALARI YAPILIYOR


Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacağını belirten Türel proje hakkında şu bilgileri verdi: "Antalya'yı yat turizminin yeni çekim haline getirecek nehir marinaları yapılacak. Projede kruvaziyer yanaşma iskelesi uzunluğu 845 metre olacak. 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Antalya eşsiz koyları, tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak." 


KONYAALTI PLAJI DA DÖNÜŞÜYOR


Başkan Menderes Türel, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlandıklarını söyledi. Türel, "STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak" dedi. Projede, yeşil alanların denize kadar kesintisiz ulaşacağını ve vatandaşlar için sahil önünde hiçbir engel olmayacak şekilde düzenlendiğini belirten Türel, "Antalyalılar'ın ve her yıl şehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi şekilde faydalanacağı Konyaaltı Antalya'nın değerine değer katacak" dedi. 


TÜNEKTEPE CAZİBE MERKEZİ OLACAK


Başkan Türel, Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Türel, "Antalya'nın işaret fişeği olacak proje ile Tünektepe, kartpostallık görüntü oluşturacak, cazibe merkezine dönüşecek. Modern mimarinin özgün çizgilerini taşıyan proje, kentte yeni bir çekim merkezi oluşturacak, binlerce turist çekecek. Teleferikle birlikte halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Tünektepe'ye ulaşım Sarısu'dan teleferikle olacak" şeklinde konuştu. 


KENTSEL TASARIM PROJESİ


Türel, Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ve EXPO 2016 ile ortak yürütülen projeyle Hıdırlık Sokak'tan başlayarak, Mermerli Sokak ve eski Yanık Hastanesi'nin bulunduğu alanda Antalya'nın kaybolan çiçekleri Kaleiçi evlerinde yeniden açtığını söyledi. Proje kapsamında tarihi Kaleiçi evlerinin balkonları sardunya ve begonvillerle süslenip, sokaklara Antalya'nın kaybolan çiçek türleri dikildiğini belirten Türel, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Eski Yanık Hastanesi'nin bulunduğu alanda yeni bir park ve meydan oluşturuldu, Antalya'ya yeni bir seyir terası kazandırıldı. Park alanı içerisinde yapılan efekt havuzuna su sesi verilerek, kentin eski şelaleleri ile şırıl şırıl akan su arıkları hatırlatıldı. Meydana yerleştirilen pergolalara bitkiler dikilerek, gölgede oturma alanları yapıldı. Parkın girişine sembolik bir kuyu yerleştirildi. Hatıra fotoğrafı çektirmek için begonvil süslemeli üç adet çerçeve yerleştirildi."


Sabah/Seda Tabak


Geri Dön