26 / 04 / 2024

Kırsal kesimlere 100 milyon liralık yatırım yapacağız!

Kırsal kesimlere 100 milyon liralık yatırım yapacağız!

Kırsal kesimlerdeki yol ihtiyaçlarını gidermek için makina parkını genişlettiklerini söyleyen Antalya Bûyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "2015 senesi içerisinde kırsal kesime toplam 100 milyon liralık yatırım yapacağız" dedi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dün Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) binasında bir basın toplantısı düzenleyerek belediye olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türel'in düzenlediği toplantıya Büyükşchir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, AK Parti'nin yeni Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda gazeteci katıldı. 


MEVLANA KAVŞAĞI HAFTA SONU KAPANIYOR 

Mevlana Kavşağı'na yapılacak olan köprü çalışmasıyla ilgili bilgiler vererek sözlerine başlayan Türel, buradaki çalışmanın hafta sonu trafiğe kapatılmasıyla başlayacağını bildirdi. "Üst kısım tamamen trafiğe kapalı olacak. Alt geçiş ise çalışacak. Doğu'dan Batı'ya, Batı'dan Kuzcy'e, Kuzey'dcn Güncy'e herkesin istediği istikamete gidebilmesi imkanını yan yollar ile sağlayacağız. Yan yolları kullanmamızla sistem ışıksız hale geliyor. Tek ışığımız Haşim İşcan Kültür Merkczi'ne varmadan olacak. Onun dışındaki bütün geçişler hiçbir ışıkta beklemeyi gerektirmeyecek" diyen Türel, Mevlana Kavşağı'ndaki köprü çalışmasının yaklaşık 7 milyon 665 bin Liraya mâl olacağını, en geç 4 ay içerisinde biteceğini söyledi. 


KIZILARIK VE YEŞİLIRMAK CADDELERİNİN BİRKISMI YERALTINA İNİYOR 

Mevlana Kavşağı'ndaki çalışmanın devamında Kr zılarık Caddesi'nden batarak Yeşilırmak Caddesindeki Sakarya Bulvarı'na Sol'a dönüşün de yer altından sağlanacağı yaklaşık 2 bin metrelik yer altı tünel geçişin avan projelerinin bittiğini, uygulama projesinin tamamlanmasıyla 2015 yılında hizmete sunacaklarını söyleyen Türel, Karayolları tarafından köprü çalışması yapılan Kepez Belediyesi'nin oradaki kavşağın da üç katlı hale geleceğini bildirdi.


"ALTERNATİF OLACAK" 

Toptancı Hal yanındaki Beşkonak Köprüsü'nün Havaaianı'na doğru olan bölümünün tamamlanacağını belirten Türel, buranın Havaalanı kavşağına bağlanmasıyla Antalya-Alanya güzergahında alternatif olacağını dile getirdi. Türel, buradaki yolun ihale bedelinin 25 milyon 231 bin Lira civarında olacağım ifade etti. 


8 KAVŞAĞA KÖPRÜ 

Toptancı Hal, Demokrasi, Altınova, Havaalanı, Türel Meydan-EXPO arasındaki raylı sistemle ilgili bir problemin görünmediğini belirterek şunları söyledi: "Buradaki araçları Büyükşchir Belediyesi olarak biz alacağız. Araç teminine yönelik ihalemizi tamamlayarak girişimlerimizi sürdüreceğiz. Llatta, Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak çalışmanın yaklaşık maliyetinin 220 milyon Lira civarında olması tahmin ediliyor. Ağırlıklı olarak Aksu'ya kadar orta refiijü kullanacağız. Demokrasi, Havaalanı kavşakları ve Aksu'dan önceki bölüm alttan geçecek."


 "VARSAK'TAN BAŞLAYACAK RAYLI SİSTEM HALKA SORULACAK" Kentsel dönüşüm ve raylı sistem gibi halkın önemli bölümünü ilgilendiren projeleri halkın görüşünü alarak gerçekleştireceklerini söylediklerini hatırlatan Türel, Varsak'tan başlayacak raylı sistem hattının gündemlerinde olduğunu, ihale Hazırlıklarını sürdürdüklerini müjdeledi. Eski Varsak Belediyesi'nin oradan başlayacak, Sakarya Bulvarı'ndan Otogar'a dönecek, Otogar kavşağında daha önceden yapılan tünel geçişinden Akdeniz Univcrsitesi'nc doğru devam ederek kampus önünden Mcltem'e dönecek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde son bulacak hattı güzergah üzerindeki vatandaşlara seçim disiplini içerisinde soracaklarını belirten Türel, Nostalji tramvayını da Meteorolojinin önünden bu raylı sistemle buluşturacaklarını söyledi. Türel, böylelikle Antalya'da yaşayanların raylı sistemle Varsak'tan hastanelere, aktarma ile buradan Işıklar'a kadar ulaşabileceğini ifade etti. 


MANAVGAT VE SERİK'E ARITMA TESİSLERİ 

2014 yılını arıtma sorunu noktasında kriz yönetimi yürüterek aştıklarını dile getiren Türel, Serik'te 50 bin kişiye hitap edecek 10 bin metreküp, Manavgat'ta 200 bin kişiye hitap edecck 40 bin metreküp arıtma tesisleri yapılacağını söyledi. Manavgat'ta yapılacak arıtma tesisinin ihalesinin tamamlanarak yer tesliminin yapıldığını kaydeden Türel, Serik'in ihalesinin de gerçekleştirilerek iki hafta içerisinde yer teslimini yapacaklarını söyledi. 


YAĞMUR SUYU MASTER PLANI YAPILACAK 

İlçelerde yağmur suyu master planı yapılması için ASAT tarafından ihale gerçekleştirildiğini kaydeden Türel, bu planla yağmur suyu sorunlarını çözeceklerini söyledi. Antalya'nın merkezinde yağmur suyu ile ilgili sorunların yaşandığı bölgelerin tespit edildiğini bildiren Türel, ara sokaklar da dahil olmak üzere çalışmalar yapacaklarını kaydetti. 


HİZMET BİNASINDA HUKUKİ SÜREÇ BEKLENİYOR 

Yaklaşık yüzde 80'i tamamlandıktan sonra yıllardır atıl durumda kalan hizmet binası ile ilgili ihalenin 18 milyon 792 bin Lira tutarla tamamlandığını bildiren Türel, hukuki süreçlerin tamamlanmasını beklediklerini, bu süreç tamamlandıktan sonra kazma vuracaklarını söyledi. Türel, belediye taşındıktan sonra mevcut belediye binasının ve Atatürk Stadyumu'nun Karaaiioğlu Parkı ile birleştirilerek açık bir kent müzesi haline dönüştürüleceğini dile getirdi. 


TÜNEKTEPE'YE TELEFERİK YAZ'A HİZMETE GİRECEK 

Sarısu'dan Tünektepe'ye yapılacak olan teleferiği Yaz aylarına kadar hizmete sunmayı amaçladıklarını kaydeden Türel, Tünektepe'deki tesis için proje çalışması yaptıklarını söyledi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARINDA REKOR 

Kepezaltı ve Santral'de kentsel dönüşüm için 15.09.2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunduklarını hatırlatan Türel, kentsel dönüşüm ilanının neredeyse iki aylık bir süre içerisinde Resmi Gazetc'de yayınladığını, bunun bir rekor olduğunu söyledi. Balbey ile ilgili Bakanlar Kurulu tarafından kentsel yenileme kararı alarak çalışmalara başlayacaklarını belirten Türel, "Balbey, Kalciçi kadar değerli bir yerimiz. Antalya'nın ikinci pırlantası olacak" ifadelerini kullandı. 


"BATI ÇEVREYOLU 2016'YA KADAR TAMAMLANACAK" 

Karayollarfnm; Batı Çcvrcyolu'nu Haziran ayma kadar Uncalı Kavşağı'na bağlamayı planladığını söyleyen Türel, imar planlarıyla ilgili bütün sorunları Konyaaltı Belediyesiyle çalışarak çözdüklerini, 2016 yılına kadar da Korkuteli Kavşağı'na bağlanacağını söyledi. Türel, Batı Çevreyolu'nun Uncalı Mezarlığı'na kadar açıldığında sahil yolunun ağır tonajlı araç trafiğinden kurtarılmış olacağını ifade etti. 


KIRSALA 2015 YILINDA 100 MİLYON LİRA YATIRIM 

Kırsal kesimlerdeki yol ihtiyaçlarını gidermek için makina parkını genişlettiklerini söyleyen Türel, "Makina parkımıza 15 milyon Liralık iş makinası takviyesi yaptık. 1 asfalt plentimiz vardı ilçelere de ihtiyaç olacağı için Elmalı'da Batı ilçelerine, Manavgat'ta Doğu ilçelerine yönelik yaklaşık 8 milyon Liralık iki tane daha asfalt plentini hizmete sokuyoruz. 2015 senesi içerisinde kırsal kesime toplam 100 milyon Liralık yatırım yapacağız. Geçmişte İl Özel idaresi kırsal kesime toplam 10 milyon Lira bütçe ayırıyordu. Bugün bu 100 milyon Lira oldu. Büyükşchir Yasası olmasaydı bu olmazdı" dedi. 


30 YILLIK SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ 

Akseki'nin 30 yıldır bahsedilen içme suyu sorununun 7 ayda yaklaşık 18 milyon Lira ile bitirildiğini hatırlatan Türel, "Yan gelip yatmakla hizmet ortaya çıkmıyor. Eskiden Antalya çalışıyor belediye eğleniyordu. Şimdi iş değişti. Belediye çalışacak Antalya eğlenecek" dedi. Türel, Aksu'daki Macun Deresi'ndcki koku sorununun da 3 milyon Lira maliyetle bitirildiğini söyledi. 


"ANTALYA'YI MARKA ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUZ" 

Bir ihale sürecinin en az altı ay sürdüğünü hatırlatan Türel, sekizinci ayda bir çok ihaleyi tamamlamalarının bu konuda hızlı hareket ettiklerinin göstergesi olduğunu belirtti. Antalya'yı marka şehir, turizm devi yapma hedeflerinde olduklarını belirten Türel, Antalya'yı marka değerini arttıracak projelere kavuşturacak çalışmalar yapmak istiyoruz. Bunun için Konyaaltı Sahili, Boğaçayı ve Kruvaziyer Liman projelerini önemsiyoruz. Kruvaziyer Liman'm yeri Lara Birlik tarafından Büyükşchir Belediyesine devrolmuş olan alan olacak. 

Antalya'yı dünyanın en önemli film çekim merkezlerinden, platolardan biri haline getirmek istiyoruz. Bu projeleri dünyaya tanıtacak adımları da atıyoruz" diye konuştu. 


"İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİNDE DEĞER ATIŞINDAN BELEDİYE PAYALACAK" 

Belediye İmar Kanunu ile ilgili hazırlık yapıldığını ifade eden Türel, bu kanun çalışmasıyla şeffaflığın sağlanacağını, imar planı değişiklikleri sonucu oluşan değer artışından belediyelerin resmi olarak pay alacağını, değişikliklerin herkesin görebileceği bir panoda, belediyelerin internet sitelerinde yer alacağını, muhtarlıklarda ve yerel gazetede ilan edileceğini, imar planı alanının bütün olarak ele alınacağını, biten yer de uygulamanın da 2 yıl içinde biteceğini dile getirdi. 


Antalya Son Haber


Geri Dön