28 / 03 / 2024

Kayı İnşaat Cezayir'in en büyük camisini inşa etti!

Kayı İnşaat Cezayir'in en büyük camisini inşa etti!

Cezayir’in en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat camiyi tamamladı. dünyanın en büyük 9. camisi olan Abdel Hamid Ibn Badis Cami, 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sağlıyor...



Yurt dışı projeleriyle ilklere imza atmaya devam eden Kayı İnşaat, Cezayir’de ülkenin en büyük camisinin inşaatını üstlendi. Kayı İnşaat, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

 

Abdel Hamid Ibn Badis Cami, toplamda 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sağlıyor. 104 metrelik cam kaplı minaresi bulunan cami Oran'da hizmet veriyor.  Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki iştiraki olan Bilyap İnşaat, projenin Mühendislik Tedarik İnşaat (EPC) anahtar teslim inşaatını üstlendi.


Kayı İnşaat Cezayir in en büyük camisini inşa etti!


Başarımızda yurt dışı projeler önemli bir rol oynuyor

Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz proje hakkında konuştu. Yılmaz, "Kayı İnşaat olarak 2007 yılından bugüne kadar dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer alıyoruz. Bu başarımızda yurt dışındaki projelerimiz önemli bir oynuyor. Cezayir'in Oran şehrinde tamamladığımız Abdel Hamid Ibn Badis Cami de Kayı İnşaat’ın kalitesini gösterme fırsatı bulduğumuz bir başka proje oldu. Önümüzdeki dönemde faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirlikleri yaparak, ilklere imza atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön