25 / 04 / 2024

Kayı İnşaat'ın duruşması 16 Nisan'da!

Kayı İnşaat'ın duruşması 16 Nisan'da!

1991'de endüstriyel binaların inşaatıyla faaliyetine başlayan Kayı İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.



1991'de kurulan Kayı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Endüstriyel inşaatlar, Resmi İdari binalar, Otel ve Ofis Binaları, Residanz ve Konut Kompleksleri, Alışveriş ve Eğlence Merkezleri, Eğitim Kuruluşları, Hidroelektrik Enerji Santralleri, Biyo-kütle Enerji Santralleri, Doğalgaz Dağıtım Hatları
Petrol ve Gaz, Sağlık Kampüsleri, Sosyal Kurumlar gibi alanlarda inşaat projeleri üstlendi. Şirket hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

1994'te uluslararası alandaki faaliyetlerine Türkmenistan ile start veren Kayı İnşaat, taahhüt, enerji, gayrimenkul geliştirme-yatırım, Sağlık - KKÖ sektörlerinde kendine yer edindi. 

Çoşkun Yılmaz, Bilyap İnşaat Enerji ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Kayı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile T.C. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülmekte olan konkordato davası sebebiyle; Kayı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Coşkun Yılmaz Hakkında 19 Ocak 2021 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verilmesine, duruşmasının 16 Nisan 2021 günü saat 14:00'te yapılmasına karar verildi. 

Kayı İnşaat ın duruşması 16 Nisan da!

İlan metni:

T.C. İstanbul Anadolu 3. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

Sayı : 2021/31 Esas

Davacılar , COŞKUN YILMAZ, BİLYAP İNŞAAT ENERJİ VE TURİZM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, KAYI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;

Davacılar İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 357486-0 sicil nosuna kayıtlı BİLYAP İNŞAAT ENERJİ VE TURİZM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 277425-0 sicil nosuna kayıtlı KAYI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve Coşkun YILMAZ (T.C:***********) hakkında 19/01/2021 tarihinden başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLMESİNE karar verilmiş olup, konkordato komiseri olarak Smmm Mert ERER, İnşaat Mühendisi Berna ÖZDEN TORAMAN ve İcra İflas Hukukçusu Melis TAŞPOLAT TUĞSAVUL atanmıştır.

Duruşmasının 16/04/2021 günü saat 14:00'dayapılacağı, alacaklıların mehil talebine iş bu ilanın gazetede ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz edebilecekleri, konkordato mühleti verilmesini gerektirecek bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri, İİK'nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur.


Geri Dön