18 / 04 / 2024

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 5 sosyal proje!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 5 sosyal proje!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, beş ayrı sosyal projenin hayata geçirilmesi için düğmeye bastı. Her birisi çok önemli ihtiyaçları karşılayacak olan projeler önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilmeye başlayacak.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, beş ayrı sosyal projenin hayata geçirilmesi için düğmeye bastı. Her birisi çok önemli ihtiyaçları karşılayacak olan projeler önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilmeye başlayacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyenin alt ve üst yapı hizmetlerini elbette en güzel şekilde yapacağını; ancak insana yatırımın da en az diğer hizmetler gibi görevleri olduğunu söyledi. "İnsana yatırım bizim adı konmamış en önemli görevlerimizden birisi" ifadelerini kullanan Başkan Çelik, bu manada beş ayrı sosyal projeyi hayata geçireceklerini belirtti.


ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinden olan Engelli Yaşam Merkezi'nin proje çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Engelli Yaşam Merkezi'ni önümüzdeki sene yapmaya başlayacağız" dedi. Başkan Çelik, Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilerin rehabilitasyonu, eğitimi ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik birimlerin yer alacağını kaydetti.


YAŞLILARIMIZ İÇİN ÜÇ PROJE

Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara yönelik de üç ayrı projeyi hayata geçireceğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bu projelerimizden birisi olan 'Evde Bakım Hizmetlerini' önümüzdeki yıl başlatacağız. Evde ihtiyaçlarını gideremeyen 60 yaş üstü yaşlılarımıza bu projemizle hizmet vereceğiz. Yaşlılarımız için bir başka projemiz de 'Yaşlı Gündüz Bakım Evi' olacak. Yaşlı Gündüz Bakım Evi'nde yaşlılarımızın akşama kadar vakit geçirebilecekleri sohbet ve meşgale alanları, yeme içme mekanları bulunacak. Aileler, yaşlıları sabah bırakıp akşam alabilecekler. Yaşlılarımız için 'Yaşlılar Yaşam Sitesi' de yapmayı düşünüyoruz. Huzurevi'nin bir başka versiyonu olacak. İçinde 1+1 dairelerin bulunduğu, insanların kendi ihtiyaçlarını kendi gördüğü bu mekanda yaşlılarımıza sağlık ve temizlik gibi hizmetler verilecek. Bu projemiz için mülkiyet ve imar durumu müsait olan arazi arayışı içindeyiz. Bu tür projelerin şehir merkezinin çok dışında olmaması gerekiyor" dedi.


İHTİYAÇ SAHİBİ, İMKANI OLANLA BULUŞTURULACAK  

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sosyal anlamda en önemli projelerden birisinin de gerçek ihtiyaç sahibini tespit ederek, imkanı olanla buluşturacakları proje olduğunu söyledi. Başkan Çelik şöyle devam etti: "Daha önce birkaç kez denenen Hane Halkı Bilgi Sistemi araştırmasını yapacağız. Bu araştırma ile; Kayseri'de hangi mahallede kimler yaşıyor, ne gelir elde ediliyor, kaç öğrencisi, kaç çalışanı var, nerelerden yardım alınıyor, öğrenciler nereden burs alıyor gibi pek çok sorunun cevabını alacağız. Bu araştırmamızla yardıma muhtaç aileler tespit edilmiş olacak. Bir tarafta da bizim zenginlerimiz, varlıklı ailelerimiz, hayırseverlerimiz var. Bunların da datasını tutalım istiyoruz. İmkanı olan birçok insan zekatını nereye vereceğini bilemediğini söylüyor. Bu çalışmamızın sonucunda öyle bir organizasyon yapacağız ki, ihtiyaç sahibi ile imkanı olanı bir araya getireceğiz. Belki beş aileyi bir kişiye zimmetleyeceğiz ve bunu da takip edeceğiz."

Projenin çok detaylı olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, gerçekleştirildiğinde sosyal dokuyu sağlamlaştıracağını ve yapılacak en hayırlı hizmetlerden birisi olacağını söyledi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön