25 / 04 / 2024

Kayseri Erkilet'teki 31 yapı yıkıldı!

Kayseri Erkilet'teki 31 yapı yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erkilet Bulvarı’nın hemen yanında 18 parsel üzerinde bulunan 31 yapı yıkıldı. Toplam 6 bin 150 metrekarelik alan hak sahiplerinin onayıyla kamulaştırıldı.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erkilet Bulvarı’nın hemen yanında bulunan ve 18 parsel üzerinde yer alan 31 yapının yıkımını gerçekleştirdi. Toplam 6 bin 150 metrekarelik alan hak sahiplerinin onayıyla kamulaştırıldı.

Şehrin vitrinlerini şehre yakışır hale getirmek için çabaladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Şehirlerin vitrinleri vardır. Havaalanları, otobüs ve tren garları şehre ilk gelen kişilerin o şehir hakkındaki ilk intibalarının oluştuğu yerlerdir. Şehrin ana giriş yolları, ana arterleri de şehrin vitrini sayılır. Erkilet Bulvarı da şehrimizin Kuzey Çevreyolu’ndan girişte ilk intibanın oluştuğu yer. Bu bulvarın kenarında uzun yıllardır plansız yapılaşma ile yapılmış metruk vaziyette binalar vardı. Düzenli yapılaşma ile büyüyen şehrimizde bu uygunsuz görüntülerin kaldırılması gerekiyordu. Hukuki problemler halledildi ve tüm hak sahiplerinin haklarının verilmesiyle buradaki ev ve dükkanlar boşaltıldı. Yıkımın hemen ardından burada imar planında olduğu şekliyle hem yolu genişleteceğiz hem de yeşil alan ve otoparkı yapacağız” şeklinde konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çelik son olarak, “Cesaret gerektiren işleri yapıyoruz. Sivas Caddesi, Balıkçılar önünde yaptığımız çalışma gibi burası da Kayseri’nin bir problemiydi. Problemi sona erdirmek bize nasip oldu. Böyle çalışmalarla şehir ileriye doğru gelişiyor ve şehrin önü açılıyor” dedi.


Geri Dön