25 / 04 / 2024

Kapadokya'daki tek katlı taş yapı yıkıldı!

Kapadokya'daki tek katlı taş yapı yıkıldı!

Kapadokya'da, peribacaları yakınında bulunan yapıların yıkımına devam ediliyor. Zelve Ören Yeri yakınında, inşaat halinde yer alan tek katlı taş yapı yıkıldı.



Kapadokya'da önemli turistik merkezlerden Zelve Ören Yeri yakınında, inşaat halinde yer alan tek katlı taş yapı Avanos Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan ve yıkım kararı alınan yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Avanos ilçesi sınırlarında bulunan Zelve Ören Yeri yakınında yer alan ve at çiftliği olarak kullanılıp yapımı devam eden yapının bulunduğu alanda Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından iş makineleri sevk edildi.

Taş yapı, iş makinesiyle tamamen yıkılırken, alanda jandarma ekipleri tarafından de güvenlik tedbiri alındı.

Yetkililer, bu çalışmayla ilk etapta yıkımına karar verilen 15 binadan Avanos ilçesinde 3, Uçhisar ve Göreme beldelerinde 2'şer, Ürgüp ilçesi, Ortahisar beldesi ve Çavuşin köyünde birer yapının yıkım işleminin tamamlandığını, kalan 5 yapının ortadan kaldırılması için de çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Kapadokya'da yıkım devam ediyor!


Geri Dön