24 / 04 / 2024

Samsun'daki 26 kaçak yapı yıkıldı!

Samsun'daki 26 kaçak yapı yıkıldı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman arazisinde yer alan 26 kaçak yapı, mahkemenin verdiği kararla yıkıldı.



Samsun'un Vezirköprü'de Özesentepe Mahallesi Kunduz mevkisinde yer alan 6'sı tamamlanan, 20'si ise temel aşamasında olan 26 kaçak yapıya Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan davanın ardından mahkeme tarafından yıkılmasına karar verildi. CNN Türk'te yer alan habere göre; yıkım kararıyla mahalleye giren iş makineleri yayla evlerini birer birer yıktı. Ev sahipleri ise yıkım sonrasında arta kalan tahta, demir gibi malzemeleri topladı. Yıkım boyunca jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 150 kişilik bir jandarma gücü, muhtemel bir olumsuzluğa karşı yıkım süresince olay yerinde hazır bulundu.

Vatandaş Bayram Duman yaylada hayvan otlatmak için yayla evi yaptıklarını söyleyerek "Devlet hayvana teşvik ediyor, köylüler büyük şehirlere taşınmasın diye. Ama bugün bakıldığında evlerimizi yıkıyorlar. Ben hayvanımı nerede otlatacağım? Bana belli bir yer gösterilsin ki benim çocuğum Ankara'ya, İstanbul'a gitmesin. Evimi de yıktılar şimdi ne yapacağım" açıklamasında bulundu.
 
Mahalle sakinleri arasında bulunan Mehmet Keskin ise, "Bu yayla, büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla 250 senedir kullanılıyor. Çocukluğumuzdan günümüze kadar biz burada duruyoruz. Mahalleliler burada yaylacılık yapıyorlar. Hayvanlarını burada yetiştiriyorlar. Her taraf kar çamur. Yazın yapılmasını isterdik fakat burada daha çok insan olur, zorluk çıkarırlar diye şimdi yıktılar" şeklinde konuştu.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından orman arazisine yapılan kaçak evler mahkeme kararıyla yıkıldı. 


 


Geri Dön