19 / 04 / 2024

Kapadokya'da usulsüz 101 yapı yıkıldı!

Kapadokya'da usulsüz 101 yapı yıkıldı!

Türkiye'nin yurt içinden ve yurt dışından en fazla ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde inşa edilen usulsüz ve kaçak yapıların 101 tanesi 5 ayda yıkıldı.



Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da peribacalarının yakınına inşa edilen binaların 101 tanesi yapılan çalışmalar kapsamında yıkıldı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, 3 Kasım 2018'de, Nevşehir'deki yaptığı incelemeler sırasında söylediği, "Tespitlerini tek tek yapıyoruz. Nasıl yıkıldığını da hep beraber göreceğiz." sözlerinin hemen ardından bölgede bulunan usulsüz yapıları tespit etme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun yaptığı  incelemelerin ardından usulsüz olduğuna karar verilen yapılar, bulundukları bölgenin sorumlu belediyelerine bildiriliyor. Daha sonra usulsüz binaların sahiplerine gönderilen tebliğlerin ardından yıkım çalışmalarına başlıyor. 

Bölgede kaçak ve usulsüz olduğu anlaşılan 132 yapı sorumlusunan tebliğ gönderildikten sonra yıkımları gerçekleştirildi. 

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerri nedeniyle ara verilen kaçak ve usulsüz olduğu belirlenen yapıların yıkım çalışmalarına yeni belediye başkanları görev gelmesinden itibaren devam edileceği açıklandı. 


Geri Dön