27 / 04 / 2024

Muğla'da 499 kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'da 499 kaçak yapı yıkıldı!

Geçen Ağustos ayında Muğla Bodrum’da koyları sahilden dolaşıp, imara ve ruhsata aykırı olan projelerin mühürlenmesini başlatan Murat Kurum, Muğla'da 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ağustos 2019’da Bodrum’da sahilden koyları gezerek, kaçak yapılara ilişkin yıkım sürecinin başlatılmasını söylemişti.

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde kaçak yapılaşmaya savaş açmış, denetimler kıyı ve koylarda yapılmıştı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen Ağustos ayında Muğla Bodrum’da koyları sahilden dolaşıp, imara ve ruhsata aykırı olan projeleri mühürlemişti.

Mühürlenen projelerde inşaatlar durdurulmuş, aykırı bölümlerin yıkımı için de belirli süreler tanınmıştı. Murat Kurum, Muğla’da bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum kıyılarında 15 ayrı otel projesinin ve plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırı ünitelerinin yıkıldığını ve yapı sahiplerine idari para cezaları verildiğini belirten Kurum, “İlçeleriyle birlikte Muğla’da 499 yapının yıkımı tamamlandı” dedi.

Küdür'e koruma

Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Ula kıyılarında da aykırı yapıların yıkımlarının sürdüğünü ifade edenanl Kurum, “Son olarak dünyada nadir türlerden biri sayılan Akdeniz foklarının evi Küdür Yarımadası’nın koruma statüsü artırılarak ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ ilan edilmesiyle buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını yaptık” diye konuştu. 

Bodrum'da 'hassas alan'daki son işletme de yıkılıyor! 


Geri Dön