28 / 03 / 2024

bodrum imara aykırı yapılar

bodrum imara aykırı yapılar

Geçen Ağustos ayında Muğla Bodrum’da koyları sahilden dolaşıp, imara ve ruhsata aykırı olan projelerin mühürlenmesini başlatan Murat Kurum, Muğla'da 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti...

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı devam ediyor!

Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un yaptığı incelemenin sonrasında hızlandırılan kaçak yapılardaki yıkım işlemleri sürüyor...

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un geçen günlerde ikinci kez incelemesinin sonrasında hızlandırılan yıkım işlemleri, Gümbet, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy, Torba mahallelerinde tespit edilen ve imar ile ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle durdurulan projeler devam ediyor...

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Muğla Bodrum'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu, imara aykırılığı tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemi sürüyor.

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatındaki yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu, imara aykırılıkları tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemleri sürüyor.

Bodrum'da imara aykırı olan rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemeler yaptığı rezidans ve villa inşaatının asansör kulesi ve geçiş koridorunda yıkım işlemi başlatıldı

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen birçok projenin inşaatı durduruldu. 

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Marmaris'teki imara aykırı yapıların yıkımına devam ediliyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları kapsamında imara aykırı olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı binaların yıkımı devam ediyor!

Muğla Marmaris'te imara aykırı olduğu bildirilen yapıların yıkımına devam edildi. 

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

bodrum imara aykırı yapılar Haberi

bodrum imara aykırı yapılar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ağustos 2019’da Bodrum’da sahilden koyları gezerek, kaçak yapılara ilişkin yıkım sürecinin başlatılmasını söylemişti.

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde kaçak yapılaşmaya savaş açmış, denetimler kıyı ve koylarda yapılmıştı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen Ağustos ayında Muğla Bodrum’da koyları sahilden dolaşıp, imara ve ruhsata aykırı olan projeleri mühürlemişti.

Mühürlenen projelerde inşaatlar durdurulmuş, aykırı bölümlerin yıkımı için de belirli süreler tanınmıştı. Murat Kurum, Muğla’da bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum kıyılarında 15 ayrı otel projesinin ve plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırı ünitelerinin yıkıldığını ve yapı sahiplerine idari para cezaları verildiğini belirten Kurum, “İlçeleriyle birlikte Muğla’da 499 yapının yıkımı tamamlandı” dedi.

Küdür'e koruma

Marmaris, Fethiye, Datça, Milas,...