19 / 04 / 2024

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 



Sakarya'nın Karasu İlçesine bağlı İncilli Mahallesi’nde yaşayan İlhami ve Münire Demirci çifti, 8 sene önce kendilerine ait evin yanındaki arazide yapılan imar değişikliğinin ardından evlerinin cam ve balkonlarına bitişik halde inşa binayla ilgili olarak mahkemeye başvurdu. Haberlisin'den Onur Güden'in haberine göre; yapılan yeni binanın imar kanunlarına aykırı şekilde inşa edildiğini söyleyen mahkeme, 7 sene süren dava sonrası yıkım için karar verdi. Yapılan itirazların da değerlendirildiği ve yıkım kararına onay verildiği mahkeme sonrasında kararın tebliğ edildiği Karasu Belediyesi ise yıkımı hala yapılmadı. 

Alan incelendi

Karasu Belediyesi ile defalarca görüşen İlhami Demirci, yıkım yapmayan Karasu Belediyesi ve yetkilileri hakkında da suç duyurusu yaptı. Ek olarak konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığına da başvuru yapan Demirci’nin durumu bakanlık müfettişleri tarafından da incelendi. Alınan tüm bu sonuçlara rağmen Karasu Belediyesi’nin gerekli işlemi başlatmadığını ve yazdığı dilekçelere yanıt vermediğini söyleyen İlhami Demirci, içinde yaşanmaz hale gelen evini tamamen boşalttı.

Sakarya Karasu da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

"Ev yaşanacak halde değil"

7 sene süren dava sürecinin ardından imar kanunlarına aykırı şekilde inşa edilen binanın yıkımı için çıkan kararı uygulamayan Karasu Belediyesi’nin kendisini mağdur ettiğini söyleyen İlhami Demirci, “Usulsüz yapılan bir bina vardı ve 2014’ten bu yana verdiğim 7 yıllık hukuki mücadelemi kazandım. Karar istinaf kararı ile kesinleşti. Binanın yıkılması talebi ile Karasu Belediyesi’ne müracaatım oldu ama uygulanmadı. Davalı olduğum kişiye bunun imar kanunlarına aykırı olduğu söylenmesine rağmen bu kişi binayı ve dükkanları bitirdi, bazılarını sattı. Şuan benim evim yaşanacak halde değil. Tamamen boşalttım evi, içinde durulmuyor” dedi.

"Belediye kararı göndermedi"

Yaşanan mağduriyetle ilgili hem Karasu Belediye Başkanı hem de Başkan Yardımcılarıyla defalarca görüşme  yaptıklarını söyleyen İlhami Demirci, “İmara ve ruhsata aykırı olarak yapılan ek bina için kazanmış olduğum Sakarya 1. Bölge İdare Mahkemesi yıkım kararı, Karasu Belediye Başkanı ve başkan yardımcıları ile konuyu defalarca görüşmüş olmama rağmen uygulanmamakta. Vermiş olduğum dilekçelere süresinde cevap verilmiyor, cevap verilen dilekçeleri de posta biriminde bekletiliyor. Yıkım kararı ile ilgili alınan encümen kararını bile karşı tarafa göndermediler. Karasu Belediyesinin kime hizmet ettiği, kimlerden taraf olduğu takındıkları tavırdan da çok aşikâr bir şekilde anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Karasu'daki kaçak yapılar yıkılıyor!


Geri Dön