26 / 04 / 2024

Bakanlık Muğla'da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 

Bakanlık Muğla'da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı inşa edilen projeler mühürlenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projelerin yıkım işlemlerini devraldı. 



Muğla'nın Bodrum ilçesinde imara aykırılıkları belirlenen villa ve rezidans inşaatının bazı bölümleri mühürlenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un incelemelerde bulunduğu alanda, belirlenen villa ve rezidans inşaatının yıkımı bakanlık tarafından yapılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 24 Ağustos'ta başlatılan Türkbükü Mahallesi Çetiliburnu mevkisindeki rezidans ve villa inşaatının yıkım işlemleri devam ediyor. Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde inşaat sahipleri bir süredir yıkım yapıyordu. Ancak, bundan sonra yıkım bakanlık tarafından yapılacak. İş makinelerinin ulaşım sağlayamadığı 35 metre yüksekliğindeki asansör kulesi ve geçiş koridorundaki bazı noktalarda yıkım, işçilerce iskele kurularak yapıldığı için yavaş ilerliyordu. Bu yüzden inşaat sahipleri yıkım işlemlerini bakanlığa devretti.

Bakanlık Muğla da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 

İNŞAAT VE ÇEVRESİ HAVADAN İNCELENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri inşaat ve çevresinde, "uçan göz" olarak adlandırılan polis helikopteriyle havadan son durumu ve çalışmaları denetlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tekneyle Bodrum'da 20 Ağustos'ta kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinin kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaatlara ilişkin yetkililerden bilgi almıştı.

Bakanlık Muğla da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 

Bodrum'daki kaçak yapılar için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu! 


Geri Dön