20 / 04 / 2024

Muğla'da 2B arazileri rayiç bedellerinin düşürülmesini isteniyor!

Muğla'da 2B arazileri rayiç bedellerinin düşürülmesini isteniyor!

Muğla'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylüler, eylem yaptı



 Muğla-Köyceğiz karayolunun Zeytinalanı mevkisinde toplanan Ortaca ve Köyceğiz ilçesinden gelen çok sayıda köylü, Türk bayrağı ve dövizler taşıdı, 2B rayiç bedellerine tepki gösteren sloganlar attı. 

     Eyleme katılan Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, köylülerden seslerini demokratik yollardan, yol kapatmadan, kavga etmeden duyurmalarını istedi. 

     Kendisinin de 2B mağduru olduğunu söyleyen Erbay, "Burada sesimizi duyurmak için Antalya'da olduğu gibi yol kapatmayacağız, jandarmayla arbede yaşamayacağız. Biz kendimize ayrılan alanda sesimizi duyurmak için davul ve zurna eşliğinde yürüyerek demokratik hakkımızı arayacağız" dedi. 

     Köylüler adına açıklama yapan Mehmet Ali Acet ise yetkililerin seslerine kulak vermesini istediklerini ifade etti. Belirlenen rayiç bedelleri ödemelerinin mümkün olmadığını savunan Acet, "Biz bu topraklarda doğduk, atalarımız bu topraklarda yatıyor. Mezar taşlarına bir baksınlar, biz bu toprağı eşip üreten köylüleriz. Toprağımızdan edilip şehirlerde köle olmak istemiyoruz. Toprağımızda işgalci değiliz, ormanları kesip yerine yerleşmedik" diye konuştu. 

     Zeytinalanı köyü mevkisinden yola çıkan köylüler, Köyceğiz-Muğla karayolunda kendilerine ayrılan bölümde trafiği aksatmadan, davul zurna eşliğinde slogan atarak yaklaşık bir kilometre yürüdü. Yürüyüş sırasında jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı. 

     Yürüyüşe Erbay'ın yanı sıra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, TEMA Fethiye temsilcisi Oktay Tirli ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve köylüler katıldı. 

     Gruptakiler yürüyüşün ardından dağıldı. 

     AA


Geri Dön