25 / 04 / 2024

Kaş'ta 2B rayiç bedellerinin düşmesi tepki yarattı!

Kaş'ta 2B rayiç bedellerinin düşmesi tepki yarattı!

Kaş ilçesinde 2B arazilerinin rayiç bedelinin düşürülmesini isteyen köylüler eylem gerçekleştirdi




     Kaş'a bağlı Kemer, Yozgat, Karadağ, Gökçeören, Sarıbelen, Uğrar, Ahatlı, Avullu, Çeşme ve Bayındır köylerinden gelen vatandaşlar, Emin Erdem Meydanı'nda toplandı. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan köylüler adına konuşan Kemer Köyü Muhtarı Mustafa Sarısaltık, 2B konusundaki eylemlerinin herhangi bir siyasi yönü bulunmadığını, amaçlarının köylülerin yaşadıkları sıkıntıyı ortaya koymak olduğunu belirtti. Sarısaltık, konuşması sırasına meydana toplanan kalabalığı, herhangi bir taşkınlık yapmamaları konusunda da uyardı. 

     ''Vatandaş muhtarlara diyor ki, (Muhtar 2B'lerin fiyatı çok yüksek). Bize baskı yapıyorlar. Biz de böyle bir organize yaparak sesimizi duyurmak istedik.'' diyen Sarısaltık, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Sayın Başbakanıma hürmetlerimi sunuyor, geçmiş olsun diyorum. Bu köylü, köyden mantar toplamakla, yumurta satmakla bu 2B'lerin fiyatlarını biriktiremez. Bize insaf edin. Belirlenen fiyatları bir kez daha gözden geçirin.'' 

     

     -''Köylü toprağı olmazsa yaşayamaz''- 

     

     Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer de köylülerin belirlenen rayiç bedelleri ödeme imkanı bulunmadığına işaret etti. 2B arazilerinin mevcut haliyle köylülere verilmesi taraftarı olduklarını ifade eden Süer, ''Bizim amacımız baş kaldırmak, devletimize karşı gelmek değildir. Bizde bir atasözü vardır. (At, avrat ve silah kimseye emanet edilmez) diye. Ben diyorum ki, bunun yanına bir de toprağı ekleyin. Çünkü bu çiftçi, bu köylü toprağı olmazsa yaşayamaz. Onu elinden almayın'' dedi. 

     

     -Fenalaşan vatandaşa müdahale- 

     

     Elinde Osmanlı tapusu olan ve basın açıklamasında söz verilen Mehmet Arıtürk isimli vatandaş, 2B arazileri için belirlenen bedeli ödeme imkanı bulunmadığını söyledi. Babasından, dedesinden kalma tapusu olmasına rağmen arazinin kendilerine ait olduğunu ispatlayamadıklarını ifade eden Arıtürk, 2B konusu gündeme geldiğinden bu yana hastalandığını anlattı. 

     Konuşmasının sonunda fenalaşarak bayılan Arıtürk'e ilk müdahale, alanda bulunan bir kadın doktor tarafından yapıldı. Arıtürk, çağrılan sağlık ekipleri tarafından ambulansla Kaş Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

AA


Geri Dön