18 / 04 / 2024

2b arazileri rayiç bedelleri

2b arazileri rayiç bedelleri

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında son durumu açıkladı!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı: Şu sıralar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında 2B statüsüne sahip bir arsa ya da arazi görebilirsiniz.

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı: Şu sıralar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında 2B statüsüne sahip bir arsa ya da arazi görebilirsiniz.

2B arazisi rayiç bedelleri nasıl belirlenir?

Rantı yüksek olan illerde, orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazi olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazisi rayiç bedelleri nasıl belirlenir?

Beykoz'da 2B arazi satışları 10 Şubat'ta başlıyor!

Beykoz'da 2B arazileri kapsamında tapu sorunu çözülüyor. 10 Şubat'ta 2B satışlarının başlayacağını duyuran Beykoz Belediyesi, 2B gelirleriyle 10 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyor. 2B arazileri hak sahiplerine yüzde 40 avantajlı satılacak

Antalya 2B arazileri rayiç bedellerinin düşürülmesi isteniyor!

Antalya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen bir grup, defterdarlık önünde eylem yaptı

Muğla'da 2B arazileri rayiç bedellerinin düşürülmesini isteniyor!

Muğla'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylüler, eylem yaptı

Kaş'ta 2B rayiç bedellerinin düşmesi tepki yarattı!

Kaş ilçesinde 2B arazilerinin rayiç bedelinin düşürülmesini isteyen köylüler eylem gerçekleştirdi

2b arazilerinin satışı İstanbul'da ay ortasında başlayacak!

2B kapsamında 63 bin 27 taşınmazın olduğu İstanbul'da 82 bin 242 hak sahibine karşın 18 bin 735'i iade talebi olmak üzere 91 bin 983 başvuru geldi. En fazla başvuru 26 bin 406 ile Beykoz'dan oldu

2B arazileri rayiç bedelinin yüzde 50 olma durumu görüşülecek!

TBMM'de Genel Kurul'da, tarımda kullanılan 2-B arazileri için rayiç bedelin yüzde 70 yerine yüzde 50 olarak uygulanmasını öngören teklif görüşülecek

2B arazileri peşinatları yüzde 10 ve 20 oranında ödenecek!

2B arazileri için peşinat, tarım arazileri için yüzde 10, diğer yerler için yüzde 20 olacak. Kalan bedel, 5 yılda 10 taksit ya da 6 yılda 12 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek

2B arazilerinin satışları Gaziantep'te başladı!

Gaziantep'te 2B kapsamındaki arazilerin satış işlemlerinin başladığı bildirildi

2B rayiç bedellerinde yeni düzenleme! Yüzde 50'si hesaplanacak!

2B arazilerinin satışında, taşınmazların satış bedelinin, 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanmasına ilişkin düzenlemeyi içeren kanun yürürlüğe girdi

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Vatandaşla mülkiyet sorunları çözülecek!

Hazine ile olan mülkiyet sorunlarını çözmek isteyen vatandaşlara 16 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru hakkı tanındı. 2B arazileri ile Hazine’ye ait tarım arazilerini almak için süreyi kaçıran hak sahipleri başvuru yapabilecek....

Hazine arazileri 5 yıl taksitle satılıyor!

Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki tarım arazileri rayiç bedelin yüzde 50’si üzerinden hissedarlarına, kiracılarına, kullanıcılarına doğrudan satılabiliyor.

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazi ödemeleri için son gün!

2B arazileri için başvurular ve ödemeler bugün sona eriyor. 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı.

2B arazi ödemeleri için son 3 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşların en geç 30 Kasım'a kadar başvuru ve ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

2b arazileri rayiç bedelleri Haberi

2b arazileri rayiç bedelleri

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2B arazileri deyimi 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak biliniyor.  Bu tabir, 1981 yılından önce bilim ve fen bakımından orman vasfını kaybetmiş araziler için kullanılıyor. 


2b başka bir ifadeyle, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan araziler olarak tanımlanabiliyor. 


2-B’ler rayiç bedelleri üzerinden satılabiliyor. Rayiç bedellerinin belirlenmesinde Hazine taşınmazlarının satışındaki kurallar geçerli oluyor. Bu çerçevede il ve ilçelerdeki takdir komisyonları, hak sahiplerine satılacak 2-B alanlarıyla ilgili değer tespitinde bulunuyor.


2b arazileri rayiç bedelleri ... 

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin rayiç bedelleri, İl tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış...