18 / 04 / 2024

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm



GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi toplantısında 2B arazilere ve arsa fiyatları hakkında konuştu. Dr. Avni Çelik, yatırım ortamının iyileştirilmesinin iki yönlü olması gerektiğine dikkat çekti ve  “Konut alıcısı küçük de olsa bir yatırımcıdır. Konut alıcısı ve yerli-yabancı yatırımcı yönünden yatırım ortamının iyileştirilmesi son derece önemli. Bu iki konunun stratejik olarak çözülmesiyle sektörde her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Dr. Avni Çelik, arsa fiyatlarının, ABD dahil dünyanın birçok ülesinde Türkiye kadar değerli olmadığına dikkat çekti. Çelik, “Arsa fiyatlarına karşı, sektör olarak bir refleks oluşturup, bunu kırma noktasında bir eylem birliği içerisinde olmamız gerekebilir. Sektörde özellikle arsa fiyatları konusunda bir basıncın oluşmasında kamu otoritesinin büyük rolü var. Eğer imar planı onaylanmış, altyapısı yapılmış arsa arzında bir genişleme olursa bu basınç büyük ölçüde düşecektir. Özellikle 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılması, özel orman alanları ile ilgili imar planlarının yapımındaki bürokratik engellerin azaltılması ve orman vasfını yitirmiş arazilerin kente kazandırılmasının sağlanması çok önemli. Devletimiz hazine arazileri bakımından son derece zengin. Bunların birçoğu gecekondulaşma, işgaller derken büyük ölçüde kaybedilmiş ama hala yapılacak çok şey olduğunu görüyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 


Geri Dön