23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, GYODER'in Yatırım Ortamının İyileştirilmesi başlığıyla düzenlenen toplantısında konuştu. Yetgin, "Sektörümüzün önü açık ve önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir kentlere odaklanmamız gerekiyor" dedi...



GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu değerlendirildi, çözüm önerileri ve sektörde yürütülen çalışmalar da konuşuldu. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün 2020'de tekrar canlılık kazanacağını vurguladı.

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Kamunun sektöre yönelik son düzenlemeleriyle birlikte orta ve uzun vadede Türkiye’nin vizyonuna yakışır bir şekilde sektörde de düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Aynı zamanda yapılan bu regülasyonların da işletilmesi lazım. Son bir yılda yeni inşaat ruhsatlarının alımında yüzde 60’ın üzerinde azalma görüldü. Stoklar da yavaş yavaş eriyor. Bugün yurtiçi gayrimenkul piyasasının talep yönü konjonktürel olarak düşük olsa dahi, 2020 yılında sektörün tekrar canlılık kazanacağı aşikâr." şeklinde konuştu.

Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörüyle ilgili olarak şunları aktardı: 

"Yeni düzenlemelerle, mevcut sorunların aşılması için önemli adımlar atan ilgili tüm Bakanlıklarımızın da destekleriyle, gayrimenkul sektörü, içinde bulunduğu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Sektörümüzün önü açık ve önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir kentlere odaklanmamız gerekiyor."

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Konutlarda ahşap malzeme kullanımı artmalı! 

 


Geri Dön