19 / 04 / 2024

3.köprü inşaatı gayrimenkul sektörüne canlılık getirdi!

3.köprü inşaatı gayrimenkul sektörüne canlılık getirdi!

Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü iki hafta sonra açılıyor. Köprü, gayrimenkul sektörüne de canlılık getirecek ve adeta altın gibi değerlenecek. İşte proje kapsamında değerlenen bazı ilçeler...





Yavuz Sultan Selim Köprüsü gayrimenkul sektörüne can suyu verecek. Bazı ilçeler değerlenecek. Konut projeleri daha da hız kazanacak. İşte ilçe ilçe gayrimenkul sektörünün etkileşimleri. 


PENDİK AÇIK PAZARA DÖNÜŞTÜ 


İstanbul'un yerleşim alanlarının kuzeye kaymaya başlamasıyla Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Ümraniye Sancaktepe, Tuzla ve Pendik yatırımcılar için adeta açık pazara dönüştü. 2011 yılında Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Ümraniye ile Sancaktepe bölgelerinde başlayan hareketlilik geçen yıl zirve yaptı. Özellikle Tuzla ve Kartal bölgelerine 4 -6 yıl önce yatırım yapanların yüzü şimdi gülüyor. Yavuz Sultan Selim'in açılması ile Pendik bölgesindeki atıl arsaların da yeni projelerle dolması bekleniyor. Emlak uzmanları önümüzdeki iki yıl içinde otoyol güzergâhı üzerindeki arsa fiyatlarının tavan yapacağı görüşünde. 


LÜKSÜ ARAYANLAR SARIYER'E 


Yeni boğaz köprüsüne ev sahipliği yapan ilçelerden Sarıyer ise uzun süren sessizliğinin ardından primlenmede gözde semtler arasına giriverdi. İstanbul deprem haritasında en sağlam bölge olarak görülen Sarıyer'in yıldızı, güvenlik ve lüksü bir arada isteyenler için yeniden parlıyor. Özellikle de Zekeriyaköy ile Uskumruköy bölgesinin imar çalınmaları ve tünel inşası sonrasında popüleritesi artmış durumda. Emlak Konut GYO'nun Siyah Kalem ile geliştirdiği KÖY projesine olan ilgi bunun bir ispatı. 


Yatırım Yapan Kazandı


ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, altın değerindeki yatırımların adreslerinde güncel satış ve kiralama fiyatlarıyla ilgili şu bilgileri verdi. 


AVRUPA YAKASI 


Kayaşehir: Kayaşehir AVM 'de kiralar 4.500TL ile 7.500 TL arasında değişiyor. Proje ticarilerinde metrekare satış ortalama 11.000TL iken ticari kiralıklarda metrekare fiyat ortalama 65 TL 


Bakırköy/ İncirli: Satılık konutların metrekaresi 5200 TL'den başlıyor. Bölgedeki gayrimenkuller eylül 2015 döneminden bu yana yüzde 11 arttı. 


Zekeriyaköy/ Uskumruköy: Villaların metrekare satış fiyatları 6.000TL'den başlıyor. Kiralıklarda ise ortalama metrekare fiyatı 20 TL Arsaların metre kare satışları ise 2.000TL'den başlıyor. 


Topkapı/Edirnekapı: Avrupa Konuttan Kale projesini baz alırsak fiyatlar tavan seviyesinde seyrediyor. 70 metrekarelik dairelerin satış değeri ise 800.000TL'ye ulaştı. 


ANADOLU YAKASI 


Çekmeköy: Madenler bölgesinde ikinci el konut fiyatlarında büyük artış var. Altı ay öncesinde 230.000TL'ye satılan 100 metrekarelik bir konut bu ay 290.000TL'den alıcı buluyor.  


Üsküdar: Metrekare birim fiyattan bir yılda yüzde 28 oranında arttı ve 3.778TL'ye kadar çıktı. 


Küçüksu: Konut fiyatlarının metrekaresi 5.500 TL'ye kadar çıktı. Son altı aydaki artış oranı ise yüzde 7'yi buldu. Büyük İstanbul tünelinin hizmete girmesiyle fiyatlarda %25 artış bekleniyor.

 

Samandra: Son 4 yıldır markalı konut projesi üreticilerinin ilgisini çeken bölgede 1+1 tipi dairelerin fiyatı 350.000TL'ye kadar çıktı. Bu değerin önümüzde iki yıl içinde yüzde 2030 daha yükselmesi bekleniyor. 




Güneş


Geri Dön