26 / 04 / 2024

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında ilerleyen günlerde inşaat malzemeleri sektörü portföyüne katkı sağlayacaklarını dile getirdi.



Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim'in, Ak Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile halka açıldığını duyurdu. 

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

 Alperat, Kale Grubu olarak, bu halka arzla Kalekim’i hem ulusal hem de uluslararası alanda çok daha büyük ve güçlü bir şirket haline getirmek istediklerini söyleyerek , "Halk arzdan gelecek gelirin yüzde 60-70’lik kısmını yurt içinde ve yüzde 30-40’lık kısmını da yurt dışında şirketi büyütecek yatırımlar için kullanacağız. Bu çerçevede yurt içinde; inşaat malzemeleri sektöründe mevcut ürün portföyüne katkı sağlayacak ve yurt içi büyümesini destekleyecek beton katkısı, boya, poliüretan ve epoksi alanlarında yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları noktasında planlarımız var. Bununla birlikte yine yurt dışındaki mevcut yatırımlarımızı destekleyerek, farklı coğrafyalarda da yerel üretim tesisleri kurarak, büyümeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kalekim’e Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi!


Geri Dön