25 / 04 / 2024

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...



GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu değerlendirildi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'nin artık yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olduğunu belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, yabancı yatırımcı konusunda ise, “1 milyon dolar değerinde gayrimenkul alarak vatandaşlık hakkı elde edenlerin toplam sayısı 66 idi. Bu rakamı geçen yıl 250 bin dolara düşürdüğümüz zaman tepkiyle karşılaştık. Oysa bizden sonra da Yunanistan 250 bin Euroya düşürdü. Bir yıl içinde 3 bin 551 kişi gayrimenkul alarak 887 milyon dolar karşığılında taşınmaz aldı." dedi. 

Dr. Nureddin Nebati, 2019 yılında yabancıya konut satışı hakkında şunları kaydetti: 

"Bu arada sadece 11 ayda yabancılara satışta toplamda 40 bin taşınmaz adedini aştık. Bu, Türkiye’nin bir cazibe merkezi olduğunu gösteriyor” 

Konutlarda ahşap malzeme kullanımı artmalı! 

Yabancıya konut satışını İstanbul ve Antalya sırtladı!

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

 


Geri Dön