26 / 04 / 2024

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...



2B arazi; orman vasfını yitiren ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlara deniyor. Geri kazanılması mümkün olmayan arazilerin tamamına denilen 2B, Orman Kanunu 2. madde, B bendi anlamına geliyor. 

Bir ormanlık arazinin 2B statüsüne girebilmesi için gereken şartları taşıyor olması gerekiyor. Bu alanlar orman köylüsüne kiralanabiliyor ve satılabiliyor. 

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

2B ARAZİ NASIL KİRALANIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 2B arazilerinin satışı ve kiralamasına dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tarım amaçlı kullanılmak üzere çiftçilerimize ecri misil bedelinin yarısına 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirdiğimiz Hazine taşınmazlarına başvuru süresini kaldırıyoruz. 3 yıl süreyle Hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanını getiriyoruz. 10 yıllık süreyi dolduranlar satın alabilecektir." dedi.


Geri Dön