28 / 03 / 2024

Devremülk nasıl kiralanır?

Devremülk nasıl kiralanır?

Devremülk nasıl kiralanır?: Üyeler dilerse kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasını belirlenen ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek şartıyla kiraya verebiliyor yada tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor....




Devremülk nasıl kiralanır?


Devremülk hakkı sahipleri diledikleri zaman kendi dönemlerini tesisle irtibata geçerek gerekli form ve prosedürleri yerine getirmek şartıyla kendi yerlerine kullanması istedikleri kişlere devredebiliyorlar. Yerine kullanım şeklinde olan bu devri devremülk hakkı sahibi yakınları veya akrabalarına yapabiliyor.


Devremülk nasıl kiralanır?

Devremülk nasıl kiralanır? sorusuna devam edecek olursak devremülk hakkı sahibi dilediği zaman kendi kullanım dönemini kiraya verebiliyor. Buna göre üyeler dilerse kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasını belirlenen ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek şartıyla kiraya verebiliyor yada tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor. 


Kiralama işlemlerinde tesis yönetiminin belirleyeceği kiralama işlem bedeli alınıyor. İşletme Yönetimi hiçbir zaman devremülk üyesinin dönemini kiraya verme garantisi vermez. 


Devremülk satın almak aynı zamanda bir ekonomik yatırım yöntemi oluyor. Devremülk üyesi tapusunu aldığı takdirde devremülkünü satabilir veya arzu ederse İşletme Yönetimi üye adına devremülk satış işlemi yapabilir. Bu tür işlemlerde çeşitli operasyon bedelleri talep ediliyor. İşletme Yönetimi bu tür taleplerde kesin satış garantisi vermez. Tapu almadan 2. el satış işlemi yapılmaz.


Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra İşletme Yönetimi tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet verir ve böylelikle tapu işlemi resmi süreç içerisinde tamamlanır. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine aittir.


Tapu için gerekli evraklar:

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )

- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)

- Noterden Vekâletname aslı.

- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi



Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?
Devremülk kanunu!
Devremülk devri nasıl yapılır?
Devremülk cayma bildirimi!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön